Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

A fost lansată o broșură pentru pacienții cu scleroză multiplă

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 19 aprilie 2021, ora 14:05

Asociația Învingătorii Sclerozei Multiple (AISM) anunță lansarea unei broșuri educaționale intitulată ,,Scleroza multiplă, Cameleonul de fiecare zi”.

Asociația își propune să atragă atenția românilor asupra sclerozei multiple și să vină în sprijinul pacienților diagnosticați cu această afecțiune.

brosura

Potrivit unui comunicat, proiectul este susținut de companiile Jansen, Merck, Novartis, Sanofi Genzyme, Roche și Telios Care.

„Nevrita optică poate fi o manifestare de debut a bolii în 25% din cazurile de scleroză multiplă”, a precizat, în broșura „Scleroza Multiplă, Cameleonul de fiecare zi”, dr. Gabriela Mihăilescu, medic primar neurolog la Spitalul Clinic Colentina din București, doctor în medicină, șef de lucrări la UMF „Carol Davila” București.

Reprezentanții asociației spun că nu este obligatoriu ca fiecare pacient să experimenteze toate simptomele descrise în literatura de specialitate.

„În cazul fiecărui bolnav scleroza multiplă se poate manifesta altfel, tocmai de aceea broșura vine în sprijinul pacienților deja diagnosticați, a aparținătorilor, putând astfel să-și facă o mică auto-evaluare și să se adreseze medicului curant în timp util. Dacă vor înțelege mai bine ceea ce se întâmplă cu ei, vor putea lua legătura mai ușor cu medicul, vor putea face deosebirea dintre un simptom real, și unul care este dat de altă afecțiune”, a declarat Simona Tănase, președintele Asociației Învingătorii Sclerozei Multiple.

Broșura „Scleroza multiplă, Cameleonul de fiecare zi” este scrisă într-un limbaj accesibil tuturor și se adresează atât pacienților diagnosticați cu această afecțiune, cât și celor care vor să afle mai multe informații despre scleroza multiplă.

Broșura tipărită va fi distribuită în cabinetele medicale din întreaga țară. Varianta electronică a broșurii va putea fi descărcată de pe site-ul asociției.

În România, în prezent sunt în jur de 7.500 pacienți cu scleroză multiplă trataţi, dar numărul acestora este în jur de 14.500 - 15.000, potrivit estimărilor AISM.

Etichete: scleroza multipla aism simptome cabinete medicale

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.