Newsflash
Știri

A fost semnat contractul de proiectare pentru Spitalul Regional Craiova

de Dorina Novac - nov. 8 2022
A fost semnat contractul de proiectare pentru Spitalul Regional Craiova

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a semnat marţi, 8 noiembrie, contractul de proiectare pentru Spitalul Regional din Craiova.

Alexandru Rafila a precizat, într-o conferință de presă, că este al treilea contract pe care îl semnează, pentru trei spitale regionale, de când a preluat portofoliul Ministerului Sănătăţii.

contract de proiectare
Sursă imagine: Lia Olguta Vasilescu // Facebook

„Primul spital pentru care a fost semnat acordul de proiectare a fost Spitalul din Iaşi, ulterior Spitalul Regional din Cluj şi acum Craiova. (...) O să încercăm chiar printr-o procedură accelerată, dacă va fi posibil, să demarăm licitaţia pentru construcţia efectivă a acestor spitale. (...) În PNRR sudul ţării a fost neglijat şi nu există proiecte care să se dezvolte infrastructura medicală spitalicească în sudul României. Ne pare bine că avem unul dintre spitalele regionale la Craiova. Sperăm că în noiembrie 2023 să putem să începem, eu sper să putem să începem chiar înainte de finalizarea proiectului licitaţia pentru construcţie”, a menționat ministrul Sănătății, scrie Agerpres.


Citește și: A început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj

Spitalul va avea şapte niveluri – cinci etaje, parter şi subsol, cu o amprentă de 32.800 de metri pătraţi. Suprafaţa desfăşurată va fi de 165.000 de metri pătraţi.

De asemenea, potrivit sursei citate, spitalul va avea 807 paturi, plus 60 paturi de urgenţă, bloc operator cu 19 săli de operaţie, oncologie de zi, 52 de cabinete pentru medicina ambulatorie de specialitate şi 23 de unităţi de imagistică medicală.

În afară de spaţiile pentru asistenţă medicală şi unităţi de primiri urgenţe, spitalul va avea aproape 5.000 metri pătraţi pentru spaţii de învăţământ, sală virtuală, sală de resuscitare, săli pentru training computerizat.

Valoarea acestui contract de proiectare este de peste 30 de milioane. Durata contractului este de 12 luni pentru proiectare, după care vor urma 60 de luni de suport tehnic pentru timpul construcţiei efective şi încă 60 de luni perioada de garanţie.

Potrivit estimărilor, lucrările de construcţie vor dura maximum 48 de luni, iar spitalul regional ar urma să fie funcţional la finalul anului 2027.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe