Newsflash
Știri

A fost semnată autorizaţia de construire a Spitalului Regional de Urgenţă Iași

de Dorina Novac - feb. 24 2023
A fost semnată autorizaţia de construire a Spitalului Regional de Urgenţă Iași

Primarul Mihai Chirica a semnat joi, 23 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, autorizația de construire pentru Spitalul Regional de Urgență Iași.

Spitalul Regional de Urgenţă din Iași va fi construit la aproximativ 2,5 kilometri de centrul municipiului reşedinţă, pe strada Moara de Vânt și va avea heliport și spații speciale pentru dezvoltarea profesională a medicilor și asistenților.

Spital Iasi

Unitatea medicală va fi organizată pe centre de îngrijire, grupate pe patologii înrudite şi va avea 850 de paturi de spitalizare continuă, 60 de paturi de urgenţă, 45 de paturi pentru spitalizare de zi, 70 de cabinete ambulatorii, 19 de săli de operaţie, servicii avansate de imagistică, radiologie intervenţională, endoscopie, cardiologie intervenţională, neuroştiinţe.

Citește și: Fonduri pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Iași

„Prin semnarea Autorizaţiei de Construire, Spitalul Regional de Urgență Iași a intrat în linie dreaptă. Vreau să mulţumesc tuturor partenerilor – Ministerul Sănătăţii şi Guvernul României, colegilor din domeniul medical ieşean, inclusiv Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi, precum şi tuturor specialiştilor care au fost alături de noi pentru realizarea acestui obiectiv. În ciuda tuturor piedicilor politice, iată că, prin argumente şi muncă serioasă, cel mai important obiectiv medical din Regiunea de Nord-Est a României se va construi în oraşul nostru”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Ministerul Sănătății estimează că spitalul va fi operațional în anul 2027.

Costul Spitalului Regional de Urgență Iași (inclusiv taxele și impozitele aferente) se ridică la aproximativ 600 milioane de euro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe