Newsflash
Știri

A fost stabilită metoda de distribuire a iodurii de potasiu

de Cristina GHIOCA - mai 27 2022
A fost stabilită metoda de distribuire a iodurii de potasiu

Comprimatele de iodură de potasiu vor fi distribuite de farmacii, pe baza unei reţete de la medicul de familie, la indicaţia autorităţilor și doar în caz de incident nuclear, a anunţat Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

iodura

Ordinul privind modalităţile de distribuire a preparatului a fost publicat pe site-ul instituţiei în transparenţă decizională.

Lista farmaciilor care vor elibera comprimatele va fi publicată și ea pe site-ul MS. Pastilele vor ajunge în aceste unităţi prin intermediul direcţiilor de sănătate publică.

La eliberarea comprimatelor, farmaciile vor pune la dispoziţia celor care le ridică și informaţiile privind modul de administrare. Totodată, populaţia va semna Acordul pacientului privind administrarea tratamentului cu medicamentul iodură de potasiu. Documentul va fi păstrat în farmacie împreună cu formularul original al prescripţiei medicale emise de medicul de familie.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe