Newsflash
Știri

AAM oferă consultanță gratuită medicilor din România

de Dorina Novac - mar. 19 2020
AAM oferă consultanță gratuită medicilor din România

Asociația în Apărarea Medicilor (AAM) oferă medicilor din România acces gratuit la opiniile juridice ale avocaților colaboratori și la consultanță specializată pe teme de legislație medicală și malpraxis medical în contextul COVID-19.

Potrivit unei informări transmise de AAM, deciziile pe care medicii le iau în aceste zile produc consecințe inclusiv în ceea ce privește posibilitatea atragerii răspunderii juridice al acestora. De aceea, Asociația în Apărarea Medicilor le oferă acces gratuit la opiniile juridice ale avocaților colaboratori și la consultanță specializată pe teme de legislație medicală și malpraxis medical.

medici consultanta

Astfel, în cazul în care medicii se confruntă cu situații care pot pune în discuție atragerea răspunderii juridice al acestora, AAM le recomandă să contacteze un avocat.

„Echipa de experți și avocați colaboratori ai Asociației în Apărarea Medicilor va răspunde tuturor solicitărilor primite, în limitele logistice existente”, informează sursa citată.

Solicitările în acest sens pot fi formulate telefonic la nr. 0726160590 sau prin e-mail la adresa contact@apararemedici.ro.

AAM precizează faptul că medicii nu pot refuza acordarea asistenței medicale (indiferent de gravitatea cazului) pentru a se proteja de riscul infecției cu coronavirusul SARS-CoV-2, în condițiile în care instituția medicală poate asigura materialele și echipamentele sanitare necesare protecției personalului medical.

„Riscul expunerii profesionale a medicilor şi al altor categorii de personal medical în ceea ce priveşte o posibilă contaminare cu coronavirusul SARS-CoV-2 nu poate constitui un criteriu obiectiv de selecție a pacienților, putând fi interpretat drept discriminare. Medicul trebuie să asigure tratament egal pacienţilor prin aplicarea obligatorie şi permanentă a precauţiilor universal”, transmite Asociația în Apărarea Medicilor.

Potrivit lor, în anumite situații, medicii vor fi nevoiți să își selecteze/trieze pacienții pentru acordarea asistenței medicale, din cauza numărului prea mare de pacienți care se pot prezenta simultan, raportat la condițiile logistice ale instituției medicale.

De fiecare dată, însă, trebuie să fie folosite criterii obiective, care să se aplice tuturor pacienților în mod egal, fără discriminare.


Notă autor:

Sursa imagine: rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe