Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Achiziţie comună de vaccinuri pentru ţările UE

Viața Medicală
Dr. M.G.M. vineri, 18 aprilie 2014
     Comisia Europeană a aprobat, la 10 aprilie 2014, un acord de cooperare privind achiziţiile, care va permite ţărilor membre UE să obţină vaccinuri pandemice şi alte soluţii medicale în cadrul grupurilor, mai degrabă decât individual. Achiziţiile în cooperare (“joint procurement”) le permit ţărilor membre să se asigure că vaccinurile pandemice şi medicamentele sunt disponibile în cantităţi suficiente şi la un preţ corect în cazul apariţiei unei ameninţări transfrontaliere. De acest mecanism vor beneficia toate ţările UE, şi în principal cele care au întâmpinat dificultăţi în achiziţionarea de vaccinuri create pentru virusul H1N1 în 2009. 27 de ţări şi-au manifestat intenţia de a semna acordul, la care se aderă voluntar, ce va intra în funcţiune la două săptămâni după semnarea lui de către minimum o treime (zece) din ţările membre şi de Comisia Europeană. Acordul poate fi extins altor boli infecţioase, cum ar fi botulismul, antraxul, hepatita B sau poliomielita. Semnarea lui nu implică niciun angajament financiar imediat pentru ţările membre, astfel de angajamente fiind necesare în momentul semnării contractelor pe baza procedurilor de achiziţie lansate în baza acordului. În acest context, orice stat din Uniunea Europeană poate lansa altor ţări propunerea de a achiziţiona în parteneriat soluţii medicale. Propunerea creării unei astfel de cooperări pentru acces echitabil la vaccinuri şi antivirale a venit din partea ţărilor membre UE şi primele recomandări în acest sens au fost adoptate în 2010 de Consiliul Uniunii Europene.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.