Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Acord între OncoGen și Institutul Cantacuzino pentru dezvoltarea unui vaccin anti-COVID-19

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 28 mai 2020, ora 13:21

Centrul OncoGen din Timișoara a semnat un acord de colaborare cu Institutul Cantacuzino pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.

În parteneriat cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, centrul OncoGen a câştigat competiţia organizată de Ministerul Educaţiei şi Cercetării pentru dezvoltarea unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2.

vaccin cantacuzino
Sursă imagine: cantacuzino.mapn.ro

 

„Împreună facem tot posibilul pentru a dezvolta producția de vaccinuri în România, inclusiv a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de centrul OncoGen. Avem convingerea că Institutul Cantacuzino poate contribui substanțial la materializarea acestor obiective prin reînceperea producției de vaccinuri”, a anunțat OncoGen pe pagina sa de Facebook.

Suma investită pentru dezvoltarea vaccinului se ridica la 3,5 milioane de lei și permite continuarea cercetărilor pentru vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de centrul OncoGen și recunoscut atât de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cât și de guvernul britanic.

De asemenea, potrivit reprezentanților OncoGen, vaccinul va fi administrat intranazal, sub formă de picături sau prin pulverizare.

„Susținem dezvoltarea cercetării medicale și creșterea competitivității României. Avem încredere în cercetătorii români și în capacitatea lor de a schimba România în bine”, spun reprezentanții centrului.

Prof. univ. Mircea Ioan Popa, cercetător la Institutul Cantacuzino, a declarat, joi, că spacialiștii din Timișoara conduc proiectul. Acesta a mai spus că pentru derularea proiectului este alocată o perioadă de 18 luni.

„Practic, în acest proiect noi venim în ajutorul - sau, împreună cu dânşii - şi vom putea, făcând testări pe animale de laborator, să verificăm faptul că produsul pe care dânşii îl pun la dispoziţie duce la răspuns imun în studiile pe care le vom face noi. (…) Ca atare, avem la dispoziţie maximum 18 luni şi speranţa noastră este ca într-un număr de luni să putem să anunţăm că avem ceva nou de spus faţă de momentul de astăzi", a menţionat prof. univ. Mircea Ioan Popa, potrivit Agerpres.

Etichete: vaccin covid-19 oncogen Institutul Cantacuzino

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.