Newsflash
Internaționale

Activitatea fizică a mamei influenţează plămânii sugarului

de Dr. Diana Andronache - sept. 24 2021
Activitatea fizică a mamei influenţează plămânii sugarului

Funcţia pulmonară de la începutul copilăriei poate fi influenţată de nivelul de activitate fizică a mamei din timpul sarcinii, arată un studiu observaţional prospectiv.

        Funcţia pulmonară scăzută la vârsta de 3 luni a fost mai frecventă în cazul copiilor ale căror mame nu au efectuat exerciţii fizice în prima jumătate a sarcinii, comparativ cu funcţia pulmonară a copiilor ale căror mame au avut activitate fizică moderată sau intensă, a raportat Hrefna Katrin Gudmundsdottir, medic pediatru și doctorand la Universitatea din Oslo, Norvegia.

        Afectarea pulmonară în copilărie este asociată cu respiraţie șuierătoare și astm în copilărie și cu funcţie pulmonară scăzută pe termen lung. De asemenea, s-a demonstrat că activitatea fizică din timpul sarcinii reduce riscul nașterii premature și al cezarienei.

poza4


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/958413

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe