Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Activitatea fizică a mamei influenţează plămânii sugarului

Viața Medicală
Dr. Diana Andronache vineri, 24 septembrie 2021

Funcţia pulmonară de la începutul copilăriei poate fi influenţată de nivelul de activitate fizică a mamei din timpul sarcinii, arată un studiu observaţional prospectiv.

        Funcţia pulmonară scăzută la vârsta de 3 luni a fost mai frecventă în cazul copiilor ale căror mame nu au efectuat exerciţii fizice în prima jumătate a sarcinii, comparativ cu funcţia pulmonară a copiilor ale căror mame au avut activitate fizică moderată sau intensă, a raportat Hrefna Katrin Gudmundsdottir, medic pediatru și doctorand la Universitatea din Oslo, Norvegia.

        Afectarea pulmonară în copilărie este asociată cu respiraţie șuierătoare și astm în copilărie și cu funcţie pulmonară scăzută pe termen lung. De asemenea, s-a demonstrat că activitatea fizică din timpul sarcinii reduce riscul nașterii premature și al cezarienei.

poza4

https://www.medscape.com/viewarticle/958413

Etichete: activitate fizica sarcina gravide

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.