Newsflash
Știri

Adeverințele clasice de vaccinare și de testare, valabile până la 12 august

de Dorina Novac - iul. 1 2021
Adeverințele clasice de vaccinare și de testare, valabile până la 12 august

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat că adeverinţele clasice, fie de vaccinare, fie de testare, pot fi folosite la punctele de trecere a frontierei până la data de 12 august.

Andrei Baciu a menționat, într-o conferință de presă, că astăzi a fost lansată platforma prin care putem descărca certificatul digital european pentru COVID-19.

Andrei Baciu

„Eu am făcut-o deja, toată lumea poate să și-l descarce: certificat-COVID.gov.ro. Cel mai important lucru este că o să îl avem sub două variante, fie pe hârtie, unde vom putea scana acest cod QR, proces care se face automat. Deci nu va mai trebui să verifice cineva manual toate documentele; fie putem să îl păstrăm pe telefonul mobil sub această formă”, a explicat Andrei Baciu.

Acesta a subliniat că certificatul digital COVID-19 poate fi folosit până în iunie 2022, iar adeverinţele clasice, fie de vaccinare, fie de testare, pot fi folosite până la data de 12 august 2021.

„Este important să știm că putem să folosim în continuare și vechile documente pe care le aveam: adeverințele clasice, fie de vaccinare, fie de testare pe care le avem, pentru o perioadă de șase săptămâni, până pe data de 12 august”, a adăugat secretarul de stat.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe