Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Admitere în condiţii de siguranţă și fără probleme, la UMF Cluj-Napoca

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 27 iulie 2020, ora 15:44

Peste 1.800 de candidaţi au susţinut examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, în două zile consecutive.

Examenul de admitere la Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) „Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a avut loc în perioada 25 și 26 iulie și s-a desfășurat în condiții de maximă siguranță și fără probleme pentru toți cei implicați, candidați și organizatori.

Admitere UMF - iulie 2020 coperta

Astfel, potrivit unui comunicat de presă, s-au pregătit 38 de săli de examen, cu mai mult de 2500 de locuri, fiind implicate peste 500 de cadre didactice și angajați din administrație.

„Anul acesta s-au înscris 1823 de candidați, cu aproape 200 mai mulți decât anul trecut. Astfel, pentru cele 660 de locuri la buget şi 290 de locuri cu taxă, au concurat 1794 de candidați, 29 de tineri fiind absenți”, informează instituția.

Potrivit sursei citate, 7 candidați au fost admişi fără concurs, la programul de studiu Medicină, ca olimpici cu performanţe recunoscute la concursuri naţionale şi internaţionale.

Admitere UMF - iulie 2020

Probele scrise au avut loc atât în amfiteatrele universității, cât și la Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară, la Sala Sporturilor „Horia Demian” și Sala Polivalentă BT Arena.

De asemenea, s-au rezervat sălile de conferințe din două mari hoteluri din oraș, Grand Hotel Italia și Hotel Napoca.

„Și anul acesta examenul de admitere la UMF „Iuliu Hațieganu” a constat într-o probă unică, scrisă, în limba română, în sistemul grilă și a durat 2 ore”, se arată în comunicatul de presă.

Cele mai căutate specializări au fost radiologie şi imagistică cu 5,4 concurenţi pe loc, asistenţă medicală generală cu 4,5/loc, urmată de balneo-fiziokinetoterapie şi recuperare cu 3 candidaţi pentru un loc, în timp ce pentru nutriţie şi dietetică s-au înscris aproape 4 candidaţi pe un loc.

Admitere UMF - iulie 2020 (2)

„La medicină concurența a fost de 2,86 înscriși pentru 1 loc. Interesul crescut pentru tehnică dentară s-a menţinut, cu 4,4 candidaţi/loc. La medicină dentară și farmacie s-au înscris mai puţini candidaţi anul acesta decât în 2019. La medicină cea mai mare notă obținută la concursul de admitere a fost 9,82, la medicină dentară 8,82, iar la farmacie 9,94. La balneo-fiziokinetoterapie și recuperare nota cea mai mare a fost 9,70, iar la asistență medicală generală, radiologie şi imagistică, tehnică dentară și nutriţie şi dietetică prima notă de intrare a fost 10”, transmite sursa citată.

Reprezentanții Universităţii de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” informează că sălile de examen au fost curăţate şi dezinfectate cu biocide autorizate.

S-au creat circuite de deplasare a candidaţilor la accesul şi la ieşirea din sălile de examen, cu păstrarea distanţei, asigurându-se o suprafaţă minimă de 4 mp pentru fiecare candidat.

Admitere UMF - iulie 2020 scaune

Candidaţii au avut la dispoziţie apă, măşti FFP2 şi dezinfectanţi, iar la intrarea în săli li s-a măsurat temperatura cu ajutorul unor termometre non-contact.

„Organizarea și derularea examenului de admitere au constituit o provocare atât pentru noi, ca organizatori, cât și pentru candidați. Condițiile extraordinare pe care le-am creat, pentru ca examenul să se desfășoare în siguranță i-au ajutat pe candidați să se simtă confortabil și să se concentreze la rezolvarea grilelor de concurs”, a declarat rectorul UMF, prof. dr Anca Dana Buzoianu.

Etichete: UMF „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca examen de admitere candidati concurs

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.