Newsflash
Știri

Adrian Marinescu: frecvenţa infecţiilor respiratorii va rămâne ridicată

de L. Budin - ian. 4 2023
Adrian Marinescu: frecvenţa infecţiilor respiratorii va rămâne ridicată

Directorul medical al Institutului „Matei Balş”, Adrian Marinescu, afirmă că, în lunile ianuarie şi februarie, numărul de infecţii respiratorii va continua să fie mare.

Această situaţie reprezintă „o întoarcere la normalitate” după trei ani de pandemie, a declarat Adrian Marinescu pentru Agerpres

adrian marinescu medic

Probabil că echilibrul va veni undeva, din martie, când vom mai avea cazuri de gripă, dar lucrurile vor arăta categoric mai bine. (...) Ceea ce mi se pare relevant este în felul următor - indiferent dacă va fi sau nu epidemie de gripă, oricum vom avea şi SARS-CoV-2 în continuare, şi alte viroze. Numărul de infecţii respiratorii va fi categoric mare, lucru care se vede din statistici”, a precizat Adrian Marinescu.

În perioada pre-pandemică, existau astfel de sezoane complicate, a reamintit el. 

Elementele pe care le avem în plus ar fi două. Şi anume faptul că avem infecţii cu SARS-CoV-2 în continuare. Este o subraportare. (...) Sunt forme uşoare, dar avem în continuare infecţii cu SARS-CoV-2. Şi doi - circulaţia virusurilor gripale şi a altor virusuri în afară de SARS-CoV-2 în cei trei ani de pandemie a fost mult redusă. Şi atunci, în interacţiunea cu microorganismele, în momentul de faţă oamenii se vor infecta într-o mai mare măsură”, a arătat medicul.

Țara unde spitalizările asociate gripei sunt mai multe ca internările COVID

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe