Newsflash
Știri

Adrian Streinu-Cercel: vaccinarea antigripală s-ar putea realiza în farmacii

de L. Budin - apr. 12 2022
Adrian Streinu-Cercel: vaccinarea antigripală s-ar putea realiza în farmacii

Vaccinarea antigripală s-ar putea face foarte uşor la nivelul farmaciilor cu circuit deschis, a spus preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, Adrian Streinu-Cercel.

Adrian Streinu-Cercel a participat la dezbaterea online „Prevenţia şi descoperirea precoce a îmbolnăvirilor, soluţii pentru creşterea rezilienţei în sistemul sanitar”, informează Agerpres.

vaccin-antigripal

În momentul de faţă este şi disponibilitate din partea unor lanţuri de farmacii pentru a participa la programele de vaccinare. (...) Vaccinarea antigripală este una care se poate face foarte uşor la nivelul farmaciilor cu circuit deschis, dar mai mult decât atât, cred că farmaciştii ar trebuie să îşi schimbe în primul rând statutul şi respectiv responsabilităţile pe care le au într-o societate în acest secol al XXI-lea”, a spus Streinu-Cercel.

El a dat ca exemplu Franţa, unde vaccinarea de acest tip se realizează în farmacii.

Dacă vă aduceţi aminte, inclusiv acum, în pandemie, s-a lansat discuţia ca farmaciile să contribuie la Programul de vaccinare în aşa fel încât vaccinarea să fie accelerată. Din păcate, aceste lucruri nu au ajuns să fie şi finalizate dar, odată deschisă această uşă, evident că ea poate să fie accesată şi pusă şi în practica de zi cu zi”, a afirmat Adrian Streinu-Cercel.

EFPIA: măsuri pentru acces rapid şi echitabil la medicamente novatoare

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe