Newsflash
Știri

Adriana Pistol a fost aleasă membru în Comitetul Permanent al OMS Europa

de Dorina Novac - sept. 15 2022
Adriana Pistol a fost aleasă membru în Comitetul Permanent al OMS Europa

Conf. univ. dr. Adriana Pistol a fost aleasă, miercuri, 14 septembrie, membru în Comitetul Permanent al OMS Europa pentru un mandat de trei ani, a anunțat Ministerul Sănătății.

În perioada 12-14 septembrie a avut loc la Tel Aviv (Israel) a 72-a reuniune a Comitetului Regional al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru Europa, care reunește reprezentanții celor 53 de state membre ale regiunii.

adriana pistol

Reuniunea a fost onorată la deschidere de Președintele Statului Israel, Isaac Herzog, și de reprezentanții conducerii executive a OMS.

Delegația României, din care fac parte ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, consilierul prezidențial conf. univ. dr. Diana Păun, secretarul de stat în Ministerul Sănătății, conf. univ. dr. Adriana Pistol, Mircea Timofte, președintele Ordinului Asistenților Medicali, reprezentanți ai Ambasadei României în Israel, a avut mai multe intervenții în plenul reuniunii și în sesiunile paralele.

Ministrul român al sănătății a propus înființarea unui centru regional de excelență al OMS în domeniul comportamentelor și elementelor culturale care influențează sănătatea, exprimând disponibilitatea României pentru găzduirea acestuia.

„Deficitul resurselor umane calificate în sectorul sanitar reprezintă o problemă la nivelul întregii regiuni, iar participarea prof. Alexandru Rafila la sesiunea dedicată acestei problematici a fost apreciată și a dus la adoptarea unei agende concrete și a unui plan de acțiune care ar putea fi discutate în prima jumătate a anului viitor la București, într-o întâlnire la care să participe toți reprezentații statelor membre ale OMS Europa”, a menționat Ministerul Sănătății.

De asemenea, Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a fost aleasă în calitate de membru în Comitetul Permanent al OMS Europa.

Această structură este unul dintre organismele de conducere ale OMS Europa și din el fac parte, pentru un mandat de 3 ani, reprezentanți aleși ai 12 din cele 53 de state membre ale regiunii.

Delegația României s-a întâlnit și cu ministrul Sănătății din Israel, dl. Nitzan Horowitz, în scopul întăririi cooperării bilaterale din domeniul asistenței medicale primare, asigurărilor sociale de sănătate și digitalizării, pentru îmbunătățirea accesului la servicii medicale a pacienților.

A fost discutată și colaborarea în domeniul instruirii personalului medical împreună cu universitățile de medicină din cele două țări.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe