Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Adunarea mondială a sănătăţii stabileşte priorităţile globale

Viața Medicală
Mirabela VIAŞU miercuri, 29 mai 2013
Peste 3.000 de specialişti în sănătate din toate cele 194 de state membre ale Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii participă, până la 28 mai a.c., la cea de-a 66-a ediţie a Adunării mondiale a sănătăţii, desfăşurată la Geneva, în perioada 20–28 mai. Cu această ocazie, sunt discutate teme de mare interes, cum ar fi: prevenirea şi controlul bolilor netransmisibile (diabetul, bolile cardiovasculare, cancerele şi bolile cronice de plămâni), monitorizarea progresului făcut de statele membre în privinţa obiectivelor de dezvoltare ale mileniului, intensificarea eforturilor pentru eradicarea poliomielitei sau imunizarea copiilor împotriva bolilor care pot fi prevenite.
În discursul introductiv, dr. Margaret Chan, directorul general OMS, a vorbit despre provocările prin care trec statele lumii, făcând referire inclusiv la criza financiară, lipsa de siguranţă a locurilor de muncă, conflictele armate şi numărul mare de persoane care trăiesc temându-se constant pentru vieţilor lor şi ale persoanelor dragi. În această lume plină de amărăciune, spune Margaret Chan, sănătatea publică seamănă din ce în ce mai mult cu un refugiu, care permite şi inspiră statele să lucreze împreună pentru binele umanităţii. Aceasta a evidenţiat şi importanţa regulamentelor internaţionale de sănătate în identificarea şi managementul problemelor de sănătate publică, printre care se numără şi cele provocate de bolile emergente.
Ţara noastră este reprezentată, la discuţiile de la Geneva, de o delegaţie condusă de subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, dr. Raed Arafat. Concluziile ediţiei din acest an a Adunării Mondiale a Sănătăţii sunt importante în special pentru că organizaţia începe un nou ciclu de şase ani de programe de sănătate. Adunarea este convocată la Geneva, în luna mai a fiecărui an şi reprezintă structura decidentă supremă pentru Organizaţia Mondială a Sănătăţii, agenţie ONU specializată în sănătate publică.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.