Newsflash
Știri

Agravează sau nu ibuprofenul COVID-19? Ce spun experții

de Florentina Ionescu - mar. 19 2020
Agravează sau nu ibuprofenul COVID-19? Ce spun experții

Ministerul Sănătăţii (MS) din România a publicat pe pagina oficială de Facebook informații despre folosirea ibuprofenului la pacienții cu coronavirus, mai ales că în ultima perioadă, pe internet au circulat multe informații și mituri despre acest medicament.

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății sunt în proces de evaluare a efectelor administrării de ibuprofen la pacienții cu coronavirus, anunță MS.

pot lua ibuprofen

Ipotezele emise de experți francezi au avertizat asupra unor posibile efecte adverse ale administrării de ibuprofen la pacienții cu coronavirus, însă în prezent este nevoie de mai multe date.

Citește și: Medicul Mihai Craiu distruge mitul despre ibuprofen și folosirea lui la cei cu coronavirus

În 17 martie 2020, Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a anunțat că nu există dovezi suficient de puternice că ibuprofen agravează COVID-19, precizează MS. Astel, până la apariția de noi date științifice, aceștia au actualizat recomandările privind tratamentul simptomelor infecției cu coronavirus.

Este recomandat paracetamolul, cu excepția cazurilor în care un medic recomandă explicit altceva. Același ghid le recomandă pacienților aflați în tratament cu ibuprofen să NU întrerupă administrarea de ibuprofen fără consultarea medicului”, scriu reprezentanții MS pe o rețea de socializare.


Notă autor:

Sursa foto: www.facebook.com/MinisterulSanatatii

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe