Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Agravează sau nu ibuprofenul COVID-19? Ce spun experții

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 19 martie 2020, ora 10:48

Ministerul Sănătăţii (MS) din România a publicat pe pagina oficială de Facebook informații despre folosirea ibuprofenului la pacienții cu coronavirus, mai ales că în ultima perioadă, pe internet au circulat multe informații și mituri despre acest medicament.

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății sunt în proces de evaluare a efectelor administrării de ibuprofen la pacienții cu coronavirus, anunță MS.

pot lua ibuprofen

Ipotezele emise de experți francezi au avertizat asupra unor posibile efecte adverse ale administrării de ibuprofen la pacienții cu coronavirus, însă în prezent este nevoie de mai multe date.

Citește și: Medicul Mihai Craiu distruge mitul despre ibuprofen și folosirea lui la cei cu coronavirus

În 17 martie 2020, Serviciul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) a anunțat că nu există dovezi suficient de puternice că ibuprofen agravează COVID-19, precizează MS. Astel, până la apariția de noi date științifice, aceștia au actualizat recomandările privind tratamentul simptomelor infecției cu coronavirus.

Este recomandat paracetamolul, cu excepția cazurilor în care un medic recomandă explicit altceva. Același ghid le recomandă pacienților aflați în tratament cu ibuprofen să NU întrerupă administrarea de ibuprofen fără consultarea medicului”, scriu reprezentanții MS pe o rețea de socializare.

Sursa foto: www.facebook.com/MinisterulSanatatii

Etichete: Romania coronavirus ibuprofen infectie cu coronavirus epidemie cu coronavirus covid-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC