Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

A/H1N1 – raport de evaluare a riscurilor

   „Ţările europene s-ar putea să nu mai experimenteze un alt val de gripă pandemică A/H1N1 în această primăvară şi vară, deşi virusul probabil că va continua să circule şi va continua să fie tulpină dominantă în regiune în următorul sezon de gripă, este opinia specialiştilor ECDC (European Centre for Disease Prevention and Control). Aceste previzuni au fost expuse într-un raport de evaluare a riscurilor, conceput pentru a ajuta ţările să îşi ajusteze strategiile de vaccinare şi de răspuns la gripă, în următoarele luni. ECDC a avertizat însă că această perspectivă s-ar putea schimba dacă există «populaţii semnificativ neinfectate» sau dacă virusul pandemic se schimbă şi devine mai contagios. (...)

  ECDC şi-a bazat previziunile pe expertiza specialiştilor în gripă, pe descoperirile din câteva studii serologice, pe evenimentele din pandemiile anterioare şi pe modelele matematice care au încercat să estimeze numărul de persoane infectate sau care au un anumit nivel de imunitate. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.