În zona comunei Letea din jud. Tulcea, în apropiere de frontiera cu Ucraina, a fost descoperit un focar de gripă aviară înalt patogenă de tip A/H5N1, într-o fermă de păsări. Autorităţile române au anunţat Comisia Europeană (CE), care va adopta o decizie ce urmează să confirme zona de risc. Preşedintele Autorităţii Sanitar-Veterinare, dl Marian Zlotea, consideră că Letea este izolată, pericolul de contaminare fiind nul. Ministerul Sănătăţii susţine că nu există în prezent niciun fel de pericol de sănătate publică, în urma semnalării cazurilor de gripă aviară. În această perioadă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea asigură asistenţă medicală permanentă pentru cele aproximativ 250–300 de persoane din aria respectivă. De asemenea, într-un comunicat al MS se menţionează că în ultimele trei săptămâni, în zona respectivă nu au fost semnalate cazuri de viroze respiratorii, de niciun tip. "> A/H5N1 - Viața Medicală
Newsflash
Știri

A/H5N1

de - mar. 19 2010
A/H5N1

   În zona comunei Letea din jud. Tulcea, în apropiere de frontiera cu Ucraina, a fost descoperit un focar de gripă aviară înalt patogenă de tip A/H5N1, într-o fermă de păsări. Autorităţile române au anunţat Comisia Europeană (CE), care va adopta o decizie ce urmează să confirme zona de risc. Preşedintele Autorităţii Sanitar-Veterinare, dl Marian Zlotea, consideră că Letea este izolată, pericolul de contaminare fiind nul. Ministerul Sănătăţii susţine că nu există în prezent niciun fel de pericol de sănătate publică, în urma semnalării cazurilor de gripă aviară. În această perioadă, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Tulcea asigură asistenţă medicală permanentă pentru cele aproximativ 250–300 de persoane din aria respectivă. De asemenea, într-un comunicat al MS se menţionează că în ultimele trei săptămâni, în zona respectivă nu au fost semnalate cazuri de viroze respiratorii, de niciun tip.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe