Newsflash
Știri

Al Pacino

de Madeleine KARACAŞIAN - apr. 16 2010
Al Pacino

   La cei 70 de ani pe care îi împlineşte la 25 aprilie, Al Pacino este unul dintre cei mai valoroşi actori ai generaţiei sale, având la activul său numeroase spectacole de teatru şi circa cincizeci de filme, unele mai bune decât altele, cele mai multe cunoscute şi la noi. (...)

   Născut la New York, într-o familie de origine siciliană, Alfred James Pacino a fost crescut de mama sa, părinţii divorţând când el avea doar doi ani. Tânărul s-a format la şcoala străzii din cartierul Bronx, dar de foarte timpuriu a fost fascinat de teatru. De aceea, ca să facă rost de bani, pentru a-şi împlini visul, viitorul Al Pacino a muncit de toate, reuşind să-şi asigure banii necesari pentru a se înscrie la faimosul Actor’s Studio al lui Lee Strasberg, de unde s-au ridicat cele mai strălucite vedete ale teatrului şi filmului american. Acesta a fost maestrul care l-a determinat să renunţe la orice alte activităţi şi să se dedice actoriei. Oricum, Al Pacino avea teatrul în sânge. Nu este surprinzător că, mai târziu, pe unul dintre fiii săi l-a botezat Anton, cu gândul la Cehov.
   Debutul său teatral a fost marcat în 1963 pe off Broadway cu „Hello Out There“ (Hei, oameni buni!) de William Saroyan, piesă cunoscută la noi din montările de la Bucureşti şi Chişinău. A jucat mult Shakespeare, la Theatre Company din Boston şi ulterior la New York, Los Angeles şi alte oraşe americane. A fost preocupat de creaţia lui Shakespeare, la care a revenit de-a lungul carierei sale teatrale şi cinematografice, ca de exemplu în tulburătorul „Looking for Richard“ (În căutarea lui R.) din 1996, în care şi-a asumat calitatea de scenarist, regizor şi interpret, pentru care a şi fost răsplătit cu Premiul Breslei Regizorilor. Mult mai târziu, în 2004, a abordat, cu succes, rolul lui Shylock din „The Merchant of Venice“ (Neguţătorul dinVeneţia), iar anul acesta filmează în rolul titular din „King Lear“ (Regele L.). În teatru a şi obţinut premiile Obi şi Tony. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe