Newsflash
Știri

Alături de colegul Dorin Chioțea

de Redacția Viața Medicală - nov. 20 2020
Alături de colegul Dorin Chioțea

Echipa Viața Medicală este alături de fostul coleg, jurnalistul și medicul Dorin Chioțea, al cărui fiu, Victor, a suferit un accident de mașină în urmă cu două zile.

„În cea mai grea noapte din viața mea, vreau să mulțumesc medicilor pentru lupta lor”, scria Dorin marți seară. Copilul este internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București și a trecut deja prin patru ore de intervenții chirurgicale. 

Foto Victor Chioțea

Ambulanța a sosit în 26 de minute cât „26 de ani”, timpul pe care „un om cu relații, o persoană publică, cu studii medicale și cu pilele directe și indirecte la care un cetățean obișnuit nici nu visează, îl poate obține în nordul capitalei României pentru fiul său în această pandemie nenorocită. Sunt mii de orașe și de comune unde această infinitate e mult mai vastă. E dramatic, putea fi tragic, este enorm de lent, dar asta e ce oferă sistemul medical acum. Nu sunt mașini, nu sunt medici, CoViD19 ocupă tot timpul și toate energiile. În marasmul ăsta, dedicarea echipajului condus de dr. Florin Mihai a fost totală”.

Carmen Chioțea, mama lui Victor: „Acum înțeleg de ce am ales numele Victor pentru mezinul nostru, el este un luptător, este stabil, la ATI, fără leziuni neurologice, comunică cu medicii și cu noi, și chiar dacă ne așteaptă o perioadă mai dificilă, mă uit la suferința celorlalți, pe care medicii o gestionează eroic, și îmi dau seama că «o luptă-i viața, deci, te luptă cu dragoste de ea, cu dor!»”

Multă sănătate și recuperare ușoară!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe