Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Alături de colegul Dorin Chioțea

Viața Medicală
Redacția Viața Medicală vineri, 20 noiembrie 2020

Echipa Viața Medicală este alături de fostul coleg, jurnalistul și medicul Dorin Chioțea, al cărui fiu, Victor, a suferit un accident de mașină în urmă cu două zile.

„În cea mai grea noapte din viața mea, vreau să mulțumesc medicilor pentru lupta lor”, scria Dorin marți seară. Copilul este internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București și a trecut deja prin patru ore de intervenții chirurgicale. 

Foto Victor Chioțea

Ambulanța a sosit în 26 de minute cât „26 de ani”, timpul pe care „un om cu relații, o persoană publică, cu studii medicale și cu pilele directe și indirecte la care un cetățean obișnuit nici nu visează, îl poate obține în nordul capitalei României pentru fiul său în această pandemie nenorocită. Sunt mii de orașe și de comune unde această infinitate e mult mai vastă. E dramatic, putea fi tragic, este enorm de lent, dar asta e ce oferă sistemul medical acum. Nu sunt mașini, nu sunt medici, CoViD19 ocupă tot timpul și toate energiile. În marasmul ăsta, dedicarea echipajului condus de dr. Florin Mihai a fost totală”.

Carmen Chioțea, mama lui Victor: „Acum înțeleg de ce am ales numele Victor pentru mezinul nostru, el este un luptător, este stabil, la ATI, fără leziuni neurologice, comunică cu medicii și cu noi, și chiar dacă ne așteaptă o perioadă mai dificilă, mă uit la suferința celorlalți, pe care medicii o gestionează eroic, și îmi dau seama că «o luptă-i viața, deci, te luptă cu dragoste de ea, cu dor!»”

Multă sănătate și recuperare ușoară!

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.