Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Alevia retrage anumite loturi de produse cu nivel crescut de oxid de etilenă

Viața Medicală
L. Budin luni, 30 august 2021, ora 13:04

Ca urmare a informării primite de la unul din furnizorii săi, cum că în compoziția carbonatului de calciu și carbonatului de magneziu a apărut accidental oxid de etilenă peste limitele permise, Alevia anunță retragerea de pe piață a anumitor loturi de produse.

Retragerea se aplică numai pentru loturile de produse din lista publicată de companie, celelalte neavând probleme, se arată într-un comunicat. Rechemarea a fost inițiată în interesul consumatorilor, se mai precizează.

retragere_alevia
Sursă foto: Facebook Alevia

 

Alevia a respectat toate procedurile și normele de siguranță în vigoare pentru producția de suplimente nutritive, contaminarea neproducându-se în fabrica Alevia”, se arată în document.

Compania colaborează în prezent atât cu autoritățile competente, cât și cu partenerii comerciali pentru a se asigura că toți consumatorii români sunt informați de rechemare.

Persoanele care au achiziționat aceste produse au posibilitatea să le returneze la magazinul de unde le-au cumpărat și vor primi înapoi contravaloarea lor până la data de 10 septembrie a.c.

Alevia a decis testarea loturilor retrase la un laborator acreditat din Germania, pentru a verifica dacă este depășită limita legală de oxid de etilenă.

Etichete: alevia retragere loturi produse contaminare oxid de etilena modalitati de returnare ancheta germania

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.