Newsflash
Știri

Alexandru Rafila: 75 de persoane din Ucraina sunt internate în spitalele din România

de Florentina Ionescu - mar. 15 2022
Alexandru Rafila: 75 de persoane din Ucraina sunt internate în spitalele din România

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că, până acum, 75 de persoane refugiate din Ucraina sunt internate în spitale din țara noastră.

Numărul persoanelor din Ucraina care sunt internate în unităţile medicale din România a ajuns la 75, a spus astăzi ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila. El a prezentat situaţia din ultima săptămână, informațiile acoperind intervalul 9-15 martie a.c. 

paturi terapie intesiva pacienti cu covid-19 controale
Foto: arhivă

„Numărul de persoane internate în spital nu depăşeşte 100. Deci 75 de persoane sunt internate în spital astăzi. În ceea ce priveşte solicitările de asistenţă medicală către staţiile judeţene de ambulanţă şi ele sunt în aceeaşi limită, în jur de 100 de solicitări înregistrate zilnic. O parte dintre persoane s-au deplasat şi cu mijloace proprii la unităţile sanitare, dar cifrele nu pun niciun fel de problemă în ceea ce priveşte acordarea de asistenţă medicală”, a afirmat ministrul Sănătăţii, într-o conferinţă de presă, potrivit AGERPRES.

Mai mult de jumătate dintre români se implică în ajutorarea refugiaților ucraineni 

Pentru persoanele refugiate din Ucraina, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a pus la punct un sistem de identificare şi de alocare a unui cod unic, a mai spus ministrul Rafila: 

„CNAS a pus la punct un sistem de identificare şi de alocare a unui cod unic, bazat pe datele paşapoartelor, data şi locul naşterii al fiecărei persoane, un cod unic care va fi folosit pentru evidenţierea serviciilor medicale ce sunt efectuate pentru aceste persoane, încât ele să beneficieze de întreaga gamă de servicii, inclusiv de accesul în programele de sănătate, ca pacienţii din România”.

Ministrul Sănătății a oferit detalii și despre numărul de paturi alocate, pe judeţe, pentru persoanele rănite sau refugiaţi care au diferite afecţiuni ce necesită intervenţii chirurgicale. În prezent, sunt 3.300 de paturi disponibile. 

paturi pentru refugiati pe judete in romania

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe