Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Alexandru Rafila: Copiii nu sunt în pericol în ceea ce priveşte infecţia cu SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 3 septembrie 2020, ora 13:31

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, este de părere că copiii nu sunt în pericol în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus și că şcoala trebuie să reînceapă, cu respectarea măsurilor recomandate.

Potrivit Agerpres, prof. dr. Alexandru Rafila a spus la un postd e televiziune că şcolile trebuie să înceapă, iar şcoala online trebuie să fie doar complementară modului de desfăşurare clasic al şcolii.

copii scoala
Sursă imegine: unsplash.com

 

„Măsurile recomandate sunt trei, cele simple: distanţarea elevilor, utilizarea măştii, nu neapărat a măştii medicale, poate fi vorba şi despre o mască textilă, dar ea trebuie să fie adaptată vârstei copiilor şi măsurile igienic”, a precizat Alexandru Rafila la Digi 24.

Acesta a mai precizat că, în opinia sa, copiii nu sunt în pericol în ceea ce priveşte infecţia cu noul coronavirus și că marea lor majoritate fac forme inaparente sau fac forme foarte uşoare de boală.

Prof. dr. Alexandru Rafila a vorbit și despre măștile de protecție. El este de părere că utilizarea măştilor textile este recomandată copiilor sănătoşi, iar celor cu afecţiuni cronice se recomandă măştile medicale.

Preşedintele Societăţii Române de Microbiologie a amintit că a existat o creştere a numărului de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 în ţările în care au reînceput activităţile şcolare.

„Pot să vă spun că în general în toate ţările unde activităţile şcolare au reînceput a existat o creştere a numărului de cazuri. (...) Important este să fie o creştere suportabilă”, a afirmat el, potrivit Agerpres.

Etichete: Alexandru Rafila infecţii cu SARS-CoV-2 masuri protectie scoala online

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC