Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Alexandru Rafila: „Exemplul pe care îl putem urma este un parteneriat între autorități și populație”

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 4 noiembrie 2020, ora 13:10

Prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a vorbit în contextul epidemiologic actual despre răspunsul la pandemia de COVID-19.

În opinia medicului Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, dacă populația are încredere în autorități în această pandemie, rezultatele sunt foarte bune. El a amintit și de modelul Suediei ca răspuns la pandemia de COVID-19 și de exemplul pe care ar trebui să îl urmeze românii. 

Prof. dr. Alexandru Rafila

„Am discutat despre răspunsul la pandemia de COVID-19 și despre ce anume a funcționat în Suedia și vreau să subliniez: suedezii respectă recomandările, acestea au fost asumate de către oameni și nu a fost nevoie de impunerea regulilor prin reglementări legale. Exemplul pe care îl putem urma este un parteneriat între autorități și populație. Dacă populația are încredere în autorități și colaborează cu autoritățile, rezultatele sunt bune. Cred că asta ar trebui să reținem noi din modelul suedez: colaborarea pentru a limita transmiterea infecției”, a scris prof. dr. Alexandru Rafila pe pagina oficială de Facebook.

Totodată, acesta a amintit că în Suedia, la început, în primăvară, în lipsa restricțiilor, a fost înregistrat un număr important de cazuri de COVID-19 și cu o mortalitate destul de mare, mai ales la categoriile vulnerabile:

„însă ulterior datorită unei strategii foarte bune de comunicare și de educare a populației, oamenii au înțeles că de ei depinde controlul acestei pandemii, în țara lor bineînțeles, și depinde și o normalitate a vieții publice și economice”.

Etichete: Alexandru Rafila Rafila OMS autorități persoane cu covid-19 COVID-19 COVID -19 covid-19 val pandemie pandemia de COVID-19 pandemie covid-19 pandemie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.