Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Alexandru Rafila s-a întâlnit cu o delegație a Ministerului Sănătății din Bulgaria

Viața Medicală
Florentina Ionescu vineri, 10 iunie 2022, ora 16:16

Pentru întărirea cooperării în domeniul medical între România și Bulgaria, ministrul român al Sănătății s-a întâlnit recent cu o delegație oficială din țara vecină.

În perioada 8-9 iunie 2022 s-a aflat în România, la invitația ministrului român al Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, o delegație oficială a Ministerului Sănătății din Bulgaria, condusă de ministrul Sănătății, prof. dr. Asena Serbezova. 

rafila delegatie oficiala bulgaria

Vizita delegației Ministerului Sănătății din Bulgaria face parte din proiectul prof. dr. Alexandru Rafila de a întări relațiile bilaterale în domeniul medical cu toate statele vecine României, pentru a avea abordări comune în domeniul sănătății publice în Europa centrală și de est, se arată într-un comunicat de pe pagina oficială de Facebook a Ministerului Sănătății din România.

Dintr-o agendă de discuții foarte bogată, au fost abordate în mod prioritar câteva teme de interes comun. Cei doi miniștri au convenit să întărească schimbul de informații în domeniul sănătății publice, în contextul intensificării circulației transfrontaliere, odată cu începerea sezonului estival.

Miniștrii Sănătății din România și Bulgaria au stabilit dinamizarea colaborării în câteva domenii importante pentru ambele părți: îngrijirea pediatrică, programele de transplant, producția de medicamente. 

Prof. dr. Alexandru Rafila și prof. dr. Asena Serbezova au efectuat împreună o vizită la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie”, ocazie cu care delegația bulgară a fost informată despre modelele de bună practică în domeniul neonatologiei și al chirurgiei cardiovasculare din România, dezvoltate în baza unor parteneriate externe.

Etichete: ministru alexandru rafila Alexandru Rafila ministerul sanatatii delegatie oficiala Bulgaria sanatate publica

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.