Newsflash
Știri

Alianţa Naţională pentru Boli Rare din România lansează proiectul ECOU

de L. Budin - mar. 10 2023
Alianţa Naţională pentru Boli Rare din România lansează proiectul ECOU

Obiectivele principale ale proiectului sunt îmbunătățirea înțelegerii şi îngrijirii pacienților afectați de boli rare, precum și îmbunătățirea accesului la informații.

Alianţa Naţională pentru Boli Rare din România, în parteneriat cu Asociaţia Prader Willi din România şi Centrul Frambu din Norvegia, a lansat proiectul „ECOU - Educaţie în comunitate pentru organizarea şi urmărirea pacienţilor cu boli rare”, informează Agerpres.

boli-rare
Sursă: Facebook Alianța Națională pentru Boli Rare România

 

Astăzi începem proiectul care de numeşte ECOU- «Educaţie în comunitate pentru organizarea şi urmărirea pacienţilor cu boli rare» (...) Ne-am gândit că ecou înseamnă repetiţie şi oarecum multiplicarea rezultatelor din proiect după terminarea acestuia. Scopul nostru este acela de a îmbunătăţi prevenţia şi de a reduce inegalităţile în sănătate pentru pacienţii cu boli rare”, a spus Dorica Dan, preşedintele Alianţei Naţionale pentru Boli Rare din România.

Proiectul este finanţat din programul „Provocări în Sănătatea Publică la nivel european”, Mecanismul financiar SEE 2014 – 2021.

Este un proiect de mentorat, de comunicare şi schimb de bune practici pentru a îmbunătăţi accesul la servicii şi la informaţii despre bolile rare”, a afirmat Dorica Dan.

În cadrul proiectului se va crea şi o reţea de suport comunitară şi se vor organiza grupuri de suport pentru pacienţi şi terapie online.

Dorica Dan a mai spus că peste 95% dintre pacienţii cu boli rare nu au tratament nicăieri în lume, iar în România nu sunt suficiente servicii de recuperare şi nu există suficientă informaţie despre bolile rare.

Ea a mai prezentat un studiu despre bolile rare la care au răspuns până în prezent un număr de 712 persoane, cadre medicale, pacienţi şi asistenţi personali.

A fost lansat „Cercul studențesc de cardiologie și chirurgie cardiovasculară”

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe