Newsflash
Știri

Alis Grasu: deficit de personal și de medici la serviciile județene de ambulanță

de L. Budin - iul. 29 2022
Alis Grasu: deficit de personal și de medici la serviciile județene de ambulanță

În 2021, intervențiile serviciilor judeţene de ambulanţă şi din Bucureşti-Ilfov au fost realizate cu 12.733 de persoane, număr mai mic față de cele 22.780 de posturi aprobate prin normativ.

Managerul general al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, Alis Grasu, a declarat, în timpul manifestărilor organizate la Iaşi cu prilejul Zilei Naţionale a Ambulanţei, că parcul auto al serviciilor judeţene de ambulanţă din ţară este depăşit şi că există un deficit de 43,34% de personal şi de 55,5% de medici, informează Agerpres.

ambulanta-FB-MS1
Sursă foto: Facebook Ministerul Sănătății - România

 

În anul 2021, intervenţiile serviciilor judeţene de ambulanţă şi din Bucureşti-Ilfov au fost realizate cu un personal format din 12.733 de persoane, numărul fiind mai mic faţă de 22.780 de posturi care se cuvin conform normativului aprobat prin Ordinul Ministrului Sănătăţii 1778/2006, a declarat Alis Grasu.

Eu îmi doresc pentru dumneavoastră toţi, pentru noi toţi, ca serviciile de ambulanţă să aibă personal suficient numeric, raportat la cerinţele populaţiei, bine pregătit, disciplinat, altruist, empatic, într-un cuvânt oameni adevăraţi cărora le pasă de semenii lor aflaţi în suferinţă şi, nu în ultimul rând, dotare corespunzătoare cu ambulanţe noi şi performante (...) şi centre de pregătire pentru personalul din serviciile de ambulanţă”, a mai spus Alis Grasu.

Serviciile judeţene de ambulanţă se confruntă şi cu probleme tehnice -  mai mult de jumătate din autospecialele de la Serviciul Public de Ambulanţă îndeplinesc condiţii de casare.

În 2021, numărul de ambulanţe funcţionale a fost de 2.358. Raportat la numărul de mijloace de transport, au fost 1.498 de intervenţii pentru fiecare maşină. De notat, lucrăm cu un parc de ambulanţe învechit. În 2021 au fost 3.903.697 cazuri la care au intervenit ambulanţierii din toată ţara, ceea ce înseamnă o medie zilnică de 10.695 de intervenţii”, a mai precizat Alis Grasu.

Ziua Naţională a Ambulanţei: 6,2 milioane de intervenții în 2020-2021

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe