Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Alte 1.101 persoane, vaccinate împotriva COVID-19. A fost raportată o reacție adversă

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 28 decembrie 2020, ora 18:12

Comitetul Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunţat că luni au fost vaccinate 1.101 de persoane. Astfel, numărul total al celor vaccinaţi a ajuns la 2.066.

Potrivit sursei citate, numărul total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer-BioNTech, începând cu data de 27 decembrie 2020, este de 2.066.

reactii adverse
Sursă imagine: Pixabay

În ceea ce privește reacțiile adverse validate în ultimele 24 de ore, a fost validată o reacție comună, minoră, de tip alergic.

Potrivit datelor puse la dispoziție de către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), a fost raportată, până în acest moment, 1 reacție adversă (disconfort local), în curs de validare.

„Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20:00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17:00 – 20:00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, transmit autoritățile.

Etichete: Vaccinul Pfizer-BioNTech vaccinare impotriva COVID-19 reactie adversa

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.