Newsflash
Știri

Ambulanțe multiculturale

de Alexandra NISTOROIU - iun. 6 2016
Ambulanțe multiculturale

     Banca Mondială a anunțat zilele trecute că lansează un fond de asigurări, în valoare de 500 de milioane de dolari, pentru combaterea epidemiilor cu virusuri letale în țările sărace. Japonia s-a angajat să ofere primele 50 de milioane de dolari pentru înființarea acestui fond. În eventualitatea unei pandemii, fondul (Pandemic Emergency Financing Facility) va putea să degajeze sume de bani rapid pentru statele sărace afectate și agențiile internaționale calificate pentru intervenția rapidă.  Inițiativa a pornit de la răspunsul lent al comunității internaționale în cazul epidemiei de Ebola din 2014. „Nu putem schimba viteza unui uragan sau magnitudinea unui cutremur, dar putem schimba traiectoria unei epidemii. Alocând bani suficienți la locul potrivit, în momentul potrivit, putem salva vieți și proteja economii“, a spus Jim Yong Kim, președintele Băncii Mondiale, citat de Reuters. Sumele de bani vor putea pleca din fondul de asigurări odată ce sunt atinși anumiți parametri prestabiliți, ce țin de mărimea, severitatea și amploarea geografică a unei urgențe de natură epidemică. Mecanismul fondului de asigurări e limitat la anumite boli infecțioase cu potențial pandemic, printre care se află gripa, SARS, MERS, Ebola sau Marburg. Zika nu este inclusă momentan în schemă, dar pentru combaterea ei va fi creată o altă fereastră de lichidități, estimată la 100 de milioane de dolari.

 

     Dacă nu poți comunica suficient de clar cu paramedicul tău, cel mai probabil o să omiți ceva important sau paramedicul va înțelege greșit. E filosofia din spatele unui serviciu de ambulanță recent creat în Brooklyn pentru a sprijini comunitatea de limbă chineză din New York. Atât dispecerii, cât și personalul de pe aceste salvări sunt vorbitori de chineză și pot acoperi, astfel, mai bine nevoile medicale ale unei populații de imigranți chinezi în creștere în capitala statului New York. Povestea lor, în New York Times.

 

     Regimul dur de controale în spitalele din sistemul britanic va fi mult relaxat din cauza unor limitări bugetare, impuse de deciziile ministrului sănătății, Jeremy Hunt, scrie Guardian. Comisia de calitate a îngrijirii (CQC) – organismul de reglementare – va face mai rar vizite în spitale și se va baza mai mult pe informațiile primite de la pacienți și de la reprezentanții NHS însăși. E o turnură importantă după ce în ultimii trei ani inspectorii CQC petreceau câte o săptămână în fiecare unitate medicală pentru a analiza fiecare aspect al felului în care acestea operau.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe