Newsflash
Știri

Ambulatoriile din București, uitate de autorități?

de Dan Dumitru MIHALACHE - mai 3 2020
Ambulatoriile din București, uitate de autorități?

CMMB face un apel către instituțiile publice responsabile și cele de drept privat care pot ajuta medicii din ambulatorii să ofere sau să finanțeze materiale de protecție pentru aceste cabinete.

Colegiul Medicilor din Municipiul București atrage atenția asupra situației în care se află unii medici din ambulatoriile de specialitate, în plină pandemie COVID-19. Mai mulți medici din ambulatorii au semnalat Colegiului lipsa mijloacelor de protecție și a testărilor periodice pentru noul coronavirus, potrivit Biroului Executiv al CMMB.

CMMB 2

Medicii din ambulatoriile de specialitate reprezintă principala forță de intervenție pentru scăderea presiunii pe instituțiile spitalicești, dacă sunt necesare consultații sau tratamente de specialitate, potrivit comunicatului remis astăzi presei. Astfel, CMMB atrage atenția că bolile de inimă, cele reumatice și alte boli cronice, cancerul, afecțiunile intercurente, nu s-au redus de la debutul crizei pandemice, ci s-au accentuat din cauza stresului, a impactului psihologic și fizic produs de săptămânile de izolare la domiciliu.

Degrevând spitalele de acele cazuri care pot fi diagnosticate și tratate fără internare, medicii din ambulatoriul de specialitate îi protejează deopotrivă pe colegii lor din gardă, sau de pe secții, cât și pe pacienții care au nevoie de tratament spitalicesc, în condițiile impuse de situația pe care o traversăm.

Pericol real de contaminare

După declanșarea alertei pandemice, medicii din cabinetele de specialitate au fost neglijați, potrivit CMMB, autoritățile publice, locale și centrale, companiile private sau societatea civilă concentrându-se mai mult pe cabinetele medicilor de familie și pe spitale. Odată ce transmiterea coronavirusului se face în comunitate, medicii și asistenții medicali sunt în pericol de contaminare, punând în egală măsură la risc pacienții cu care vin în contact ulterior. 

Nu de puține ori, medicii din ambulatoriul de specialitate din București sunt nevoiți să finanțeze din veniturile proprii mijloacele de protecție suplimentare și se confruntă cu dificultăți în aprovizionarea cu măști, combinezoane sau dezinfectanți. CMMB face, deci, un apel către toate instituțiile publice responsabile și către toate instituțiile de drept privat care pot ajuta medicii din ambulatoriul de specialitate să intervină, să ofere sau să finanțeze măști, dezinfectanți și sisteme de protecție acestor cabinete, pe nedrept uitate de decidenți și de public.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe