Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Amenzi de 63.000 lei, după controlul efectuat de inspectorii sanitari la Spitalul Bagdasar-Arseni

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 15 ianuarie 2020, ora 09:03

Inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică a Municipiului București au dat 6 amenzi contravenționale, în voloare totală de 63.000 lei, în urma unui control efectuat la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”.

În perioada 13 -14 ianuarie, inspectorii sanitari au efectuat un control la Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni”, la solicitarea Ministerului Sănătății.

Echipa de control a verificat modul de efectuare a operațiunilor de curățenie și dezinfecție în spital de către personalul auxiliar, precum și modul în care sunt respectate normele tehnice privind curățarea, dezinfecția și sterilizarea la nivelul unității sanitare, dar și respectarea normelor de supraveghere, prevenire și limitare a infecțiilor asociate asistenței medicale, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Astfel, inspectorii sanitari au constatat mai multe nereguli în modul de efectuare a operațiunilor de curățenie acest serviciu fiind externalizat de unitatea sanitară către o socitate comercială.

Potrivit ministerului, la momentul controlului, în depozitul de materiale de curățenie al societății comerciale nu există în stoc dezinfectant de nivel înalt, deși conform contractului de prestări servicii încheiat, prestatorul are obligația de a efectua dezinfecția curentă și terminală numai cu dezinfectanți de nivel înalt în secțiile cu risc crescut.

De asemenea, în dotarea spitalului au fost găsite produse biocide de nivel înalt utilizate de personalul spitalului pentru dezinfecția suprafețelor critice specifice fiecărei secții.

În acest sens, firma de curățenie a fost amendată cu 35.000 lei pentru nerespectarea procedurilor specifice activității de curățenie, dezinfecție, dezinfecție în unitățile sanitare și lipsa din dotare a produsului biocid utilizat pentru dezinfecția de nivel înalt. Iar coordonatorul personalului firmei a fost amendat cu 20.000 lei pentru nemonitorizarea activității.

Totodată, directorul de îngrijiri de la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar-Arseni” a fost amendat cu 2.000 lei pentru nerespectarea programului propriu de supraveghere, prevenire și control al I.A.A.M., în sensul că nu a adus la cunoștința firmei de curățenie procedura operațională de curățenie și dezinfecție revizuită în vederea implementării.

Inspectorii sanitari au lăsat unității sanitare o serie de măsuri care trebuie implementate în perioada următoare, scrie sursa citată.

Sursă imagine: pixabay

Etichete: amenzi inspectorii sanitari control

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.