Newsflash
Știri

Amenzi pentru neînregistrarea datelor în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări

de Dorina Novac - mai 26 2022
Amenzi pentru neînregistrarea datelor în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări

Executivul a aprobat metodologia de raportare şi circuitul informaţional în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări, stabilind și cuantumul amenzilor pentru neînregistrarea datelor în RENV.

Actul normativ urmăreşte optimizarea raportării vaccinărilor prin actualizarea cadrului legislativ privind metodologia de raportare şi a circuitului informaţional în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) de către toţi furnizorii de servicii medicale de vaccinare, potrivit unui comunicat al Guvernului.

vaccin COVID

„Furnizorii de servicii medicale, care prestează servicii de vaccinare, indiferent de forma de organizare a asistenţei medicale în cadrul sistemului public şi privat şi indiferent de casa de asigurări de sănătate cu care au încheiat contract de furnizare de servicii medicale, au obligaţia de a se înregistra în RENV ca utilizatori cu scopul de a beneficia de date de acces în vederea raportării”, transmite sursa citată.

Actul normativ prevede, în premieră, şi sancţiuni contravenţionale pentru neînregistrarea datelor în RENV, scrie Agerpres.

Neînregistrarea datelor în RENV constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenzi între 500 şi 5.000 lei.

RENV se află în proprietatea şi administrarea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe