Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Andrei Baciu: în Anglia, vaccinarea anti-COVID a scăzut rata mortalității

Viața Medicală
L. Budin luni, 26 iulie 2021, ora 15:28

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, citează un studiu britanic, pentru a arăta că, pe teritoriul Marii Britanii, în ciuda ratei ridicate de infectare, rata mortalității a scăzut – și asta, datorită vaccinării.

Secretarul de stat arată, pe pagina sa de Facebook, că-n Marea Britanie circa 70% din cetățeni au primit cel puțin o doză de vaccin.

andrei_baciu

În primele 50 de zile ale valului pandemic din toamna anului trecut, rata de infectare ajunsese la 33 de cazuri la suta de mii de locuitori, iar 3,59 persoane dintr-un milion de locuitori își pierdeau viața, scrie Andrei Baciu, ilustrându-și spusele cu un grafic care face parte din studiu.

În coloana a doua vedem ce se întâmplă în ultimele luni în Regatul Unit. Deși rata infectării a depășit cifra din toamnă și este de 33,6 cazuri/100 mii de locuri, rata mortalității este extrem de mică. O persoană din 5 milioane își pierde viața! Asta înseamnă că rata mortalității a scăzut cu 94,15%”, mai arată Andrei Baciu.

tabel-baciu

În concluzie, secretarul de stat îi îndeamnă pe români să fie responsabili și să se vaccineze.

Etichete: secretar de stat fonduri ministerul sanatatii studiu britanic vaccinare rata mortalitatii

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.