Newsflash
Știri

Andrei Baciu: în Anglia, vaccinarea anti-COVID a scăzut rata mortalității

de L. Budin - iul. 26 2021
Andrei Baciu: în Anglia, vaccinarea anti-COVID a scăzut rata mortalității

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, citează un studiu britanic, pentru a arăta că, pe teritoriul Marii Britanii, în ciuda ratei ridicate de infectare, rata mortalității a scăzut – și asta, datorită vaccinării.

Secretarul de stat arată, pe pagina sa de Facebook, că-n Marea Britanie circa 70% din cetățeni au primit cel puțin o doză de vaccin.

andrei_baciu

În primele 50 de zile ale valului pandemic din toamna anului trecut, rata de infectare ajunsese la 33 de cazuri la suta de mii de locuitori, iar 3,59 persoane dintr-un milion de locuitori își pierdeau viața, scrie Andrei Baciu, ilustrându-și spusele cu un grafic care face parte din studiu.

În coloana a doua vedem ce se întâmplă în ultimele luni în Regatul Unit. Deși rata infectării a depășit cifra din toamnă și este de 33,6 cazuri/100 mii de locuri, rata mortalității este extrem de mică. O persoană din 5 milioane își pierde viața! Asta înseamnă că rata mortalității a scăzut cu 94,15%”, mai arată Andrei Baciu.

tabel-baciu

În concluzie, secretarul de stat îi îndeamnă pe români să fie responsabili și să se vaccineze.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe