Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Andrei Baciu: Noi măsuri de relaxare de la 1 iulie

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 28 iunie 2021, ora 11:22

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat că situația epidemiologică din România este bună și că de la 1 iulie intră în vigoare noi măsuri de relaxare.

Andrei Baciu

„Situația epidemiologică din România este una bună, iar vaccinarea a contribuit la reducerea numărului de infectări cu SARS-CoV-2. Căutăm noi metode și ducem vaccinurile anti-COVID în toate zonele țării”, a scris, într-o postare pe Facebook, Andrei Baciu.

Acesta a subliniat că de la 1 iulie spațiile de cazare pot fi ocupate 100%, cu condiția ca turiștii să poarte mască de protecție în spațiile publice: lift, hol și coridoare.

„Barurile, cluburile, discotecile și sălile de jocuri pot fi deschise până la ora 02:00, iar gradul de ocupare poate fi de maximum 70% din capacitatea maximă. Condiții: doar persoanele vaccinate anti-COVID”, a mai scris Baciu.

Potrivit secretarului de stat, la activitățile culturale, artistice și de divertisment organizate și desfășurate în aer liber pot participa cel mult 2.500 de persoane în următoarele condiții: persoanele vaccinate anti-COVID, test RT-PCR negativ (max. 72 ore), test antigen rapid (maximum 24 ore), persoanele trecute prin boală (maximum 90 zile).

De asemenea, pot participa mai mult de 2.500 de persoane la activitățile culturale, artistice și de divertisment organizate și desfășurate în aer liber, doar dacă toate persoanele au făcut schema completă de vaccinare.

„La nunți, botezuri sau mese festive în spații deschise pot participa cel mult 150 de persoane. În spațiile închise pot participa maximum 100 de persoane. La aceste evenimente (nunți, botezuri, mese festive, parastase), organizate în spații închise, pot participa și 300 de persoane în următoarele condiții: persoanele vaccinate anti-COVID, test RT-PCR negativ (max. 72 ore), test antigen rapid (max. 24 ore), persoanele trecute prin boală (max. 90 zile)”, a explicat Andrei Baciu.

Locurile de joacă în spații închise pot fi ocupate în proporție de 70% din capacitatea maximă.

Condiții însoțitori: persoane vaccinate anti-COVID, test anticorpi de tip IgG efectuat cu maximum 14 zile anterior desfășurării activității, persoanele trecute prin boală (maximum 90 zile).

S-ar putea să te intereseze:

Să călătorim cu Iser

Etichete: infectari cu SARS-CoV-2 masuri de relaxare situatie epidemiologica test RT-PCR negativ

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC