Newsflash
Știri

Andrei Baciu: nu e nevoie de programare pentru a patra doză de vaccin anti-COVID

de Florentina Ionescu - mai 12 2022
Andrei Baciu: nu e nevoie de programare pentru a patra doză de vaccin anti-COVID

Secretarul de stat a afirmat că doza a patra de vaccin împotriva COVID-19 de la Pfizer se poate face la cerere, persoana neavând nevoie de o programare.

Andrei Baciu, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, a explicat ieri că doza a patra de vaccin anti-COVID de la Pfizer se face la cerere în centrele existente, dar şi la medicii de familie, nefiind nevoie de programare. 

Andrei Baciu

„Începând de luni (16 mai – n.red.) o să putem face şi în România doza a patra de vaccin. De fapt, este a doua doză de booster. (...) Se va putea face atât în centrele de vaccinare existente, cât şi la medicii de familie. Însă un element care este extrem de important - vaccinarea se face la cerere, numai pentru cei care îşi doresc. Nu este o cerere care trebuie făcută. Se prezintă pur şi simplu într-un centru de vaccinare cei care doresc”, a declarat Andrei Baciu pentru AGERPRES.

El a mai spus că nu este nevoie de programare pentru cea de-a patra doză, iar persoanele interesate se pot imuniza la orice medic de familie care are vaccinul:

„Vorbim de persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu trei doze şi trebuie să aibă minim patru luni de la efectuarea dozei a treia. Dozele trebuie să fie cu vaccin ARN mesager. Vaccinarea se poate face doar cu vaccin de la Pfizer, pentru că acestea sunt recomandările clare pe care le avem de la INSP.”

El a completat că oamenii se pot prezenta la orice medic de familie, dar că trebuie să sune înainte la orice medic de familie: 

„Nu trebuie să fie neapărat medicul de familie propriu, poate fi orice medic de familie care are vaccin şi poate să facă injecţia. Şi în centrele existente care se găsesc pe site-ul de vaccinare... Nu este nevoie de programare”.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe