Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Andrei Baciu: Vaccinurile protejează şi de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV-2

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 22 iunie 2021, ora 10:15

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a precizat că vaccinurile ne protejează şi de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV-2.

Andrei Baciu 1

„Vaccinurile ne protejează și de noile variante ale tulpinii virale SARS-CoV-2! Un studiu britanic publicat în revista medicală ”The Lancet” arată că persoanele imunizate (schemă completă) cu serurile Pfizer-BioNTech și Oxford-AstraZeneca au dezvoltat anticorpi capabili să neutralizeze varianta Delta (India) a noului coronavirus”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Potrivit secretarului de stat, este important că organismul produce anticorpii necesari și recunoaște această mutație a coronavirusului.

Andrei Baciu a subliniat că în România sunt deja 35 de persoane infectate cu varianta Delta a tulpinii virale SARS-CoV-2.

Etichete: SARS-Cov-2 anticorpi varianta delta vaccinuri anti-COVID

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.