Newsflash
Știri

Angajați de la Spitalul Elias, infectaţi cu noul coronavirus

de Florentina Ionescu - oct. 21 2020
Angajați de la Spitalul Elias, infectaţi cu noul coronavirus

Activitatea de internare a pacienţilor în Secţia clinică de neurologie a Spitalului Universitar de Urgenţă Elias a fost suspendată după ce mai mulți angajaţi au fost depistaţi pozitiv la coronavirusul SARS-CoV-2.

Potrivit AGERPRES, de aseară a fost limitată activitatea secţiilor chirurgicale şi a Unităţii de îngrijiri postoperatorii la preluarea urgenţelor chirurgicale, în urma infectării cu noul coronavirus a 15 angajaţi, informează un comunicat de presă al unităţii medicale. 

spitalul elias

Spitalul Universitar de Urgenţă Elias a precizat într-un comunicat de presă că informaţiile pot fi modificate în zilele următoare, având în vedere că anchetele epidemiologice sunt în curs şi că sunt aşteptate rezultatele a 64 teste.

„Ca urmare a depistării mai multor cazuri de infecţii SARS-CoV-2 în rândul personalului medical, S.U.U. Elias adoptă următoarele măsuri: Se suspendă activitatea de internare a pacienţilor în Secţia clinică de neurologie, unde au fost depistaţi pozitivi 11 angajaţi, pentru o perioadă de 14 zile. Pacienţii care sunt internaţi în prezent în secţie vor fi trataţi până la externare sau transferaţi, după caz. Se limitează activitatea secţiilor chirurgicale şi a Unităţii de îngrijiri postoperatorii la preluarea urgenţelor chirurgicale până luni, 26 octombrie 2020, constatând prezenţa noului coronavirus la 15 dintre angajaţi”, se arată în comunicatul spitalului.

Patologia chirurgicală care nu constituie urgenţă va fi rezolvată în condiţii de programare, după data de 26 octombrie, mai spun reprezentanții Spitalului Elias.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe