Newsflash
Știri

Angiograf performant la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”

de L. Budin - nov. 25 2022
Angiograf performant la Spitalul Universitar de Urgență „Elias”

Spitalul Universitar de Urgență „Elias” va beneficia de cel mai performant angiograf din țară, aparat esențial pentru asigurarea unui act medical de calitate pentru pacienții cu afecțiuni cardiace.

Primăria Sectorului 1 va finanța cu 5 milioane de lei achiziționarea echipamentului medical ultramodern, se arată într-un comunicat. 

angiograf

Această investiție este de extremă urgență în condițiile în care  angiograful acestui important spital din Sectorul 1 este de generație 2008, depășit moral și total nefuncțional de la începutul anului 2022”, se arată într-un comunicat.

Activitatea medicală s-a desfășurat pe durata întregului an într-o singură sală de angiografie, utilizată în comun atât de Clinica de Cardiologie, cât și de Neuroradiologie, care tratează pacienți aparținând altor specialități medicale. Din acest motiv, numărul pacienților care au intrat în unica sală de angiografie de la „Elias” era mai mic decât cererea pentru astfel de servicii medicale.

Angiograful este un aparat esențial pentru persoanele care au probleme cardiace pentru a permite examinarea volumului interior al vaselor de sânge, artere sau vene. Acesta este dotat cu toate aplicaţiile clinice necesare stabilirii unui diagnostic rapid şi precis, cu minimum de doză de radiaţie pentru pacienți şi pentru personalul medical, se mai subliniază în comunicat.

Medici de familie și farmaciști au fost instruiți în domeniul drogurilor

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe