Newsflash
Știri

ANMDMR, sesizată că există un produs cu iod, fără autorizație de punere pe piață

de Florentina Ionescu - mai 5 2022
ANMDMR, sesizată că există un produs cu iod, fără autorizație de punere pe piață

Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a transmis ieri că a avut loc o inspecție inopinată cu privire la un produs fără autorizație de punere pe piață ce are o anumită concentrație de iodură de potasiu.

Ca urmare a unei sesizări transmise ANMDMR privind existența pe piață a unui produs fără autorizație de punere pe piață, în aceeași concentrație de iodura de potasiu (65 mg) cu cea a produselor autorizate, Direcția generală inspecție farmaceutică din cadrul ANMDMR a dispus efectuarea unui control inopinat în data de 5 aprilie 2022, în respectiva unitate de fabricație, se arată într-un comunicat. 

iodura de potasiu

Inspectorii Agenției au constatat că produsul este fabricat de un producător care nu deține autorizație de fabricație pentru astfel de operațiuni, acțiunea conducând la suspendarea autorizației de fabricație pentru toate operațiunile, urmând sancționarea conform legislației în vigoare, impunerea obligației de a retrage de la comercializare produsele și de a le distruge.

„Reamintim faptul că, așa cum a anunțat Ministerul Sănătății, în cazul unui posibil incident nuclear, accesul controlat la iodura de potasiu și informarea cetățenilor sunt responsabilitatea autorităților și a profesioniștilor din sănătate.”, se arată în comunicatul de pe site-ul anm.ro.

Pentru mai multe informații privind condițiile în care se administrează iodura de potasiu de 65 mg, în cazul expunerii la iod radioactiv ca urmare a unui incident nuclear, puteți consulta Ghidul de Informare Generală elaborat de Ministerul Sănătății, aici.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe