Newsflash
Știri

ANT: Un copil de 10 ani a salvat viețile a patru oameni necunoscuți

de Florentina Ionescu - aug. 25 2021
ANT: Un copil de 10 ani a salvat viețile a patru oameni necunoscuți

„Transplantul înseamnă viață!” este mesajul pe care îl transmite Agenția Națională de Transplant referitor la un caz emoționant, în care un copil în vârstă de 10 ani a salvat viețile a patru persoane.

La Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii Cluj-Napoca o tragedie a făcut ca un copil de 10 ani să schimbe destinele a patru oameni, se arată pe pagina oficială de Facebook a Agenției Naționale de Transplant (ANT). 

transplant de la un copil de 10 ani

„Astfel, prin decizia familiei greu încercate, de a dona organele copilului, patru pacienți se vor bucura de viață în urma intervențiilor de transplant hepatic, renal și cardiac. Responsabilitatea, profesionalismul și dedicarea echipei ATI și de coordonare a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj au făcut posibil ca gestul familiei să nu fi fost în zadar, iar coșmarul nopților de suferință pentru alte familii să înceapă să se risipească.”, au scris reprezentanții ANT.

Efortul lor a fost preluat de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni – pentru ficat și Institutului Clinic de Urologie și Transplant Renal Cluj – pentru rinichi.

Intervențiile de transplant s-au realizat în cadrul celor două centre de excelență, acolo unde profesioniști dedicați au încheiat cu succes operațiile, aducând din nou bucuria de a trăi pentru trei pacienți a căror unică șansă era o intervenție de transplant hepatic sau renal.

Deoarece în România nu a fost identificat niciun receptor compatibil, intervenția de prelevare a cordului a fost realizată de echipa centrului Gottsegen National Cardiovascular Center Budapest, salvând viața unui alt copil, mai precizează sursa citată.

„Mulțumim din suflet familiei lovite pe neașteptate de o asemenea dramă pentru gestul plin de umanitate. Respect și recunoștință pentru echipele medicale implicate în această activitate atât de sensibilă, prinsă mereu între suferință și speranță. DA pentru VIAȚĂ!”, au conchis reprezentanții ANT pe rețeaua de socializare.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe