Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Anticamera Nobelului pentru Medicină: premiile Lasker

   La New York, lunea aceasta au fost anunţaţi câştigătorii premiilor Lasker, distincţii considerate deopotrivă „Nobeluri americane“ şi „anticamera“ premiilor Nobel. La cea de-a 68-a ediţie (iniţiativa datează din 1946), numele câştigătorilor desemnaţi de Fundaţia „Albert şi Mary Lasker“ nu constituie o surpriză.
  Premiul „Albert Lasker“ pentru cercetare medicală fundamentală a fost câştigat de Richard H. Scheller (SUA) şi Thomas C. Südhof (Germania), „pentru descoperirile privind sistemul molecular şi mecanismul reglator ce stau la baza eliberării rapide a neurotransmiţătorilor“.
   Premiul „Lasker-DeBakey“ pentru cercetare medicală clinică este împărţit anul acesta de Graeme M. Clark (Australia), Ingeborg Hochmair (Austria) şi Blake S. Wilson (SUA), „pentru dezvoltarea implantului cohlear modern – un dispozitiv ce redă auzul indivizilor cu surditate profundă“.
   În fine, Premiul „Mary Woodard Lasker“ pentru serviciu public a fost primit de Bill Gates şiMelinda Gates, „pentru că se află în fruntea unei transformări istorice a modului în care vedem cele mai presante probleme de sănătate de pe glob şi pentru că au îmbunătăţit vieţile a milioane dintre cei mai vulnerabili oameni ai lumii“.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.