Newsflash
Știri

Anticorpi împotriva virusului Zika

de - dec. 2 2022
Anticorpi împotriva virusului Zika

Descoperirea acestor anticorpi poate duce la crearea unor terapii eficiente împotriva acestui virus care poate provoca defecte congenitale.

Un studiu recent publicat în revista Cell arată că o echipă de cercetători de la Weil Cornell Medicine, NewYork-Presbyterian și National Institutes of Health (NIH) a izolat un anticorp de tip imunoglobulină M (IgM) din sângele prelevat de la gravidele infectate cu virusul Zika, care nu numai că a protejat animalele (în experimentele realizate pe șoareci) de infecţii letale, dar a suprimat virusul până la punctul în care acesta nu mai putea fi detectat în sânge.

Descoperirile sugerează că acești anticorpi IgM ar putea fi deosebit de eficienţi în protejarea împotriva virusului Zika.

Infecţia cu virusul Zika la gravide poate provoca malformaţii congenitale severe, inclusiv microcefalie și leziuni cerebrale la făt.

 


Notă autor:

https://www.sciencedaily.com/releases/2022/11/221118114635.htm

ETICHETEZika

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe