Newsflash
Știri

Anul schimbărilor pentru mediul privat din România

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - feb. 24 2020
Anul schimbărilor pentru mediul privat din România

Începutul de an este marcat de creșterea numărului de cereri de angajare. Clinicile caută personal medical supraspecializat.

Începutul anului a înregistrat o creștere a proceselor de recrutare cu 36,47% conform platformei MEDIjobs. În plus cerințele angajatorilor au devenit mult mai specifice, aceștia căutând medici ce dețin supraspecializări și competențe multidisciplinare. 

De asemenea s-a înregistrat și o creștere a salariilor pentru medicii specialiști, cu 22,67% în luna ianuarie a acestui an comparativ cu ianuarie 2019. 

O altă schimbare a fost adoptarea Ordonaței de Urgență pentru modificarea și completarea Legii 95 privind reforma în sănătate care se pare că ar influența pozitiv sectorul medical privat din România, după cum explică și George Hagivreta, COO și co-fondator MEDIjobs .

Pentru a putea oferi servicii medicale în regim de urgență, cât și intervenții complexe, unele entități medicale vor fi nevoite să facă achiziții de echipamente medicale de înaltă performanță (...) Spitalele vor crea noi echipe medicale și vor angaja specialiști pe diverse ramuri intervenționale.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe