Newsflash
Știri

Anunț AMF-B: studiu dedicat eticii profesionale a cadrelor medicale

de Florentina Ionescu - sept. 7 2020
Anunț AMF-B: studiu dedicat eticii profesionale a cadrelor medicale

Asociația Medicilor de Familie București – Ilfov a anunțat sâmbătă că în această perioadă are loc un studiu național, „pentru a spune lumii povestea reală a corpului profesional în era COVID-19”.

Potrivit anunțului făcut pe pagina de Facebook a Asociației, până în prezent, peste o mie de medici din toată țara au participat deja la studiul RESPECT. Acesta este, potrivit inițiatorilor, cel mai amplu studiu național destinat tuturor medicilor și asistentelor medicale.

medici sondaj de opinie covid-19 amf-b

Potrivit site-ului eticaclinica.ro, studiul RESPECT (Romania: Evaluation Study of Professional Ethics during COVID-19 Time) este un proiect național de cercetare a eticii profesionale a cadrelor medicale din sistemul sanitar românesc în era COVID-19.

Echipa proiectului include 14 cercetători afiliați la Universitățile de Medicină și Farmacie din România. Studiul RESPECT își propune să identifice factorii profesionali, morali, psihologici, legali sau sociali care au influențat datoria cadrelor medicale de a îngriji pacienți și capacitatea acestora de a răspunde nevoilor pacienților în timpul pandemiei COVID-19.

Redăm mai jos mesajul transmis de reprezentanții Asociației Medicilor de Familie București – Ilfov, pe rețeaua de socializare antemenționată:

„Dragi colegi,

Multumim celor peste 1000 de medici din toate regiunile tarii care au participat deja in studiul RESPECT! Alaturati-va si voi celui mai amplu studiu national, pentru a spune lumii povestea reala a corpului profesional in era COVID-19! Noi va intrebam ce ar fi trebuit sa va intrebe autoritatile. Ce riscuri v-ati asumat? Cum v-au afectat pandemia si masurile din sistemul sanitar viata profesionala si personala? Cum ati colaborat cu autoritatile? Fiecare opinie conteaza! Împărtășește-ne povestea ta completand chestionarul: https://eticaclinica.ro/. Acordați 25 minute de atenție acestui studiu. Concluziile lui bine popularizate pot produce schimbări! Va rugam sa distribuiti studiul si colegilor cu care lucrati. Va multumim!”


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe