Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Apărătură și echipamente medicale, pentru cinci spitale din țară

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 26 martie 2020, ora 13:54

Cinci spitale din București și din țară vor primi apărătură și echipamente medicale indispensabile, pentru întărirea sistemului medical în lupta cu pandemia de Covid-19.

Potrivit unui comunicat de presă, cinci spitale din București și din țară vor primi, începând de astăzi, apărătură și echipamente medicale indispensabile, achiziționate din fondul de urgență deschis de Salvați Copiii România.

salvati copiii echipamente

Astfel, în urma solicitărilor primite de la medici, 75 de kituri medicale de protecție, constând în halate impermeabile și costume chirurgicale, halate de protecție, ochelari de protecție, mănuși nitril, bonete tip cagulă, botoșei impermeabili, vor fi livrate Maternității Cantacuzino din București, Spitalului Clinic de Urgență Sibiu și Spitalului Județean Reșița.

De asemenea, două ventilatoare de suport respirator vor ajunge la Spitalul Universitar de Urgență București, respectiv la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani.  

Potrivit sursei citate, Salvați Copiii România este în dialog cu medicii din Suceava, unde situația este critică, în urma contaminării cu SARS-CoV-2 a unui număr mare de cadre medicale, pentru a interveni rapid în refacerea capacității.

„Medicii din cadrul spitalului fac eforturi să îngrijească cât mai bine mamele și copiii și vă mulțumim că ne sunteți alături în aceste momente grele. Simțim că nu suntem singuri în această luptă!”, a subliniat dr. Carmen Zaboloteanu, de la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani.

Până acum, 48 de spitale (maternități, secții de pediatrie, secții de neonatologie, secții de terapie intensivă) au solicitat aparatură medicală vitală pentru salvarea nou-născuților și copiilor, în valoare totală de 3 milioane de Euro.

Etichete: echipamente medicale halate de protectie SARS-Cov-2

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.