Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Apel către autorități, pentru actualizarea listei medicamentelor compensate și gratuite

Viața Medicală
Florentina Ionescu joi, 26 noiembrie 2020, ora 14:26

Printr-o scrisoare deschisă adresată Guvernului României, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România cere actualizarea listei de medicamente compensate și gratuite cât mai urgent.

Potrivit scrisorii publice transmise de COPAC, remisă redacției, în prezent există 39 de molecule evaluate de ANMDMR care așteaptă să fie aprobate.

medicament pe piata

Redăm mai jos scrisoarea COPAC, prin care se atrage atenția asupra faptului că pacienții cu boli cronice trebuie să aibă o viață mai bună prin accesul la tratamente noi și eficiente.

„Facem un apel public către Guvernul României prin Ministerul Sănătății și Ministerul de Finanțe să actualizeze lista de medicamente compensate și gratuite cât mai urgent. Sunt 39 de molecule evaluate de Agentia Națioanală a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România pe diverse afecțiuni cronice grave, cum sunt oncologia, diabet, HIV/SIDA, etc., care în prezent stau pe masa Guvernului și așteaptă să fie aprobate deși aveau termen data de 1 noiembrie.

Atragem atenția Guvernului României că sistemul de sănătate trebuie să se îngrijească și de pacienții cu afecțiuni cronici, printre cei mai vulnerabili, mai ales în contextul pandemiei. Pacienții au nevoie de tratamente noi și eficiente, care să le țină boala cronică sub control și, în același timp, să evite împovărarea în plus a sistemului de sănătate.

În acest fel, considerăm că Guvernul poate demonstra că pacienții cronici reprezintă cu adevărat o prioritate și îi poate ajuta pe unii dintre aceștia să aibă o viață mai bună prin accesul la tratamente noi și eficiente. Niciodată nu a fost mai important ca în acest an pandemic ca pacientul cronic să fie o prioritate pentru sănătate!”, se arată în mesajul semnat de Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.

Etichete: COPAC medicamente compensate medicamente gratuite lista medicamente

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.