Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Apel pentru adoptarea unei strategii farmaceutice în Europa

Viața Medicală
Dan Dumitru MIHALACHE joi, 4 iunie 2020, ora 14:16

Comisia Europeană face un prim pas către adoptarea unei strategii farmaceutice, care să asigure prețuri accesibile, sustenabilitate și securitate în aprovizionare.

Până la sfârșitul acestui an, Comisia Europeană intenționează să finalizeze adoptarea unei strategii farmaceutice pentru Europa. În acest sens, acum două zile a fost publicată o foaie de parcurs, prin care invită cetățenii și părțile interesate să își exprime opinia cu privire la această strategie. Obiectivul urmărit este acela de a contribui la asigurarea aprovizionării Europei cu medicamente sigure, la prețuri accesibile, și de a sprijini industria farmaceutică europeană să își consolideze statutul de lider mondial și să rămână inovatoare.

Opiniile celor interesați pot fi prezentate, până la 7 iulie 2020, prin intermediul portalului pentru o mai bună legiferare, iar pentru informații suplimentare și actualizate se poate consulta website-ul dedicat. Foaia de parcurs va fi urmată de o consultare publică.

Medicamente

Stella Kyriakides, Comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat că până la sfârșitul anului, va prezenta această strategie farmaceutică, „ambițioasă”, care are scopul de a asigura prețuri accesibile, sustenabilitate și securitatea aprovizionării.

„Pandemia de coronavirus ne-a demonstrat mai mult ca oricând faptul că trebuie să avem un sistem rezistent la crize și mijloacele de a produce medicamente în UE pentru a le asigura cetățenilor și spitalelor noastre accesul în timp util la cele esențiale, în orice circumstanțe. (Stella Kyriakides)

Sursa foto: unsplash.com

Etichete: strategie farmaceutica medicamente esentiale Comisia Europeana

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.