Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Apele Române amplasează pe râuri şapte sisteme de colectare a PET-urilor

Viața Medicală
L. Budin miercuri, 25 ianuarie 2023, ora 13:31

Şapte sisteme de colectare a PET-urilor vor fi amplasate în acest an în bazinele hidrografice Someş-Tisa şi Crişuri, cu finanţare din sursele proprii ale Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR).

Viiturile lasă în urmă tone de deşeuri şi încarcă apele curgătoare cu cantităţi uriaşe de plastic.

pet-plastic-poluare-apa

Adesea acordăm sprijin autorităţilor locale în lupta cu acest fenomen implicând de multe ori resurse umane şi financiare foarte mari. De ce se întâmplă acest lucru? Din păcate, rămân tot mai mulţi oameni tributari obiceiului de a aduce gunoiul la râu sau de a-l «uita» pe malurile apelor. În ciuda apelurilor repetate pe care le adresăm atât autorităţilor responsabile cu salubrizarea apelor în interiorul şi în jurul localităţilor, dar şi riveranilor, deşeurile ajung să plutească pe suprafaţa apelor, solicitând intervenţia de urgenţă a echipelor noastre”, au scris reprezentanții ANAR pe pagina de Facebook.

Gunoaiele amestecate cu materiale lemnoase pot bloca secţiunile de scurgere ale râurilor, provocând revărsări, dar pot afecta şi funcţionalitatea lucrărilor hidrotehnice, se mai arată în postarea citată de Agerpres.

În acest an, ne propunem să amplasăm şapte sisteme de colectare a PET-urilor - patru în bazinul hidrografic Somes-Tisa- Apele Române Someş-Tisa şi trei în bazinul hidrografic Crişuri- Apele Române Crişuri -  care vor fi finanţate din surse proprii ale instituţiei”, au mai scris reprezentanţii ANAR.

Apele Române derulează parteneriate în cadrul cărora au fost montate, în 2022, cinci sisteme de colectare - pe Dâmboviţa, Jiu, Argeş, Ialomiţa, Mureş - , precum şi cinci bariere de blocare a plutitorilor pe Jiu, Cerna, Olt, Buzău şi Siret.  

Hidratarea optimă poate încetini procesul de îmbătrânire

Etichete: anunt apele romane amplasare pe rauri sisteme de colectare plastic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC