Newsflash
Știri

Apele Române amplasează pe râuri şapte sisteme de colectare a PET-urilor

de L. Budin - ian. 25 2023
Apele Române amplasează pe râuri şapte sisteme de colectare a PET-urilor

Şapte sisteme de colectare a PET-urilor vor fi amplasate în acest an în bazinele hidrografice Someş-Tisa şi Crişuri, cu finanţare din sursele proprii ale Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR).

Viiturile lasă în urmă tone de deşeuri şi încarcă apele curgătoare cu cantităţi uriaşe de plastic.

pet-plastic-poluare-apa

Adesea acordăm sprijin autorităţilor locale în lupta cu acest fenomen implicând de multe ori resurse umane şi financiare foarte mari. De ce se întâmplă acest lucru? Din păcate, rămân tot mai mulţi oameni tributari obiceiului de a aduce gunoiul la râu sau de a-l «uita» pe malurile apelor. În ciuda apelurilor repetate pe care le adresăm atât autorităţilor responsabile cu salubrizarea apelor în interiorul şi în jurul localităţilor, dar şi riveranilor, deşeurile ajung să plutească pe suprafaţa apelor, solicitând intervenţia de urgenţă a echipelor noastre”, au scris reprezentanții ANAR pe pagina de Facebook.

Gunoaiele amestecate cu materiale lemnoase pot bloca secţiunile de scurgere ale râurilor, provocând revărsări, dar pot afecta şi funcţionalitatea lucrărilor hidrotehnice, se mai arată în postarea citată de Agerpres.

În acest an, ne propunem să amplasăm şapte sisteme de colectare a PET-urilor - patru în bazinul hidrografic Somes-Tisa- Apele Române Someş-Tisa şi trei în bazinul hidrografic Crişuri- Apele Române Crişuri -  care vor fi finanţate din surse proprii ale instituţiei”, au mai scris reprezentanţii ANAR.

Apele Române derulează parteneriate în cadrul cărora au fost montate, în 2022, cinci sisteme de colectare - pe Dâmboviţa, Jiu, Argeş, Ialomiţa, Mureş - , precum şi cinci bariere de blocare a plutitorilor pe Jiu, Cerna, Olt, Buzău şi Siret.  

Hidratarea optimă poate încetini procesul de îmbătrânire

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe