Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Apelul conducerii Institutului Oncologic București

Viața Medicală
Redacția Viața Medicală duminică, 29 martie 2020, ora 08:49

Institutul Oncologic București face un apel la orice poate acorda sprijin în găsirea unor furnizori cu stoc de materiale sanitare, pentru a putea achiziționa echipamente de protecție pentru echipa medicală a institutului.

iob
Dr. Lidia Kajanto, managerul IOB București, a transmit pe adresa redacției acest mesaj de ajutor în găsirea unor furnizori de echipamente de protecție pentru personal, mesaj pe care îl publicăm integral:
 
"Deși facem triaj foarte specific, probabilitatea ca un pacient suspect de COVID-19 să ajungă în spital a crescut exponențial. Cu atât mai mult cu cât simptomele COVID-19 sunt specifice și unor diagnostice de cancer. Or, în această perioadă, e nevoie să fie protejați medicii ce tratează pacienții oncologici, pentru că, dacă ei sunt expuși, cine se va mai îngriji de acești pacienți? Ei au nevoie să aibă continuitatea tratamentului. Astfel că singura măsură foarte importantă este ca medicii să aiba echipament de protecție înaltă pentru a continua activitatea.
În acest moment nu reușim deloc să găsim furnizori cu stoc sau disponibilitate care să ne sprijine pentru a achiziționa echipamente de protecție pentru echipa medicală a institutului. Până acum am reușit să gestionăm situația prin triajul corect și respectarea recomandărilor autorităților, însă pe măsură ce timpul trece și virusul se răspândește, riscul de a avea pacienți infectați care să ajungă în spital crește. Vă dați seama totodată că riscul pentru pacienții oncologici este foarte mare, ei fiind imunodeprimați, iar infectarea cu acest virus le poate fi fatală într-un timp foarte scurt.
În același timp, membrii echipei medicale sunt din ce în ce mai stresați și îngrijorați, iar noi încercăm pe toate căile să găsim soluții pentru a-i proteja."
 
foto: IOB, ing. Dumitrescu Marian

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.