Newsflash
Știri

Apelul lansat de Salvați Copiii România: „Donează oxigen!”

de Florentina Ionescu - oct. 11 2021
Apelul lansat de Salvați Copiii România: „Donează oxigen!”

Două unități medicale dedicate pacienților cu COVID-19, Maternitatea Bucur din București și Spitalul „Sf. Maria” din Iași au nevoie de aparatură medicală vitală pentru tratarea cazurilor de Covid 19 la nou-născuți și copii.

Organizația Salvați Copiii România a lansat vineri un apel urgent, pentru dotarea prioritară a Maternității Bucur, devenită linie COVID-19, și dotarea Spitalului de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” din Iași, unde sunt internați 34 de copii bolnavi de COVID-19 și alți șapte în secția ATI. 

Salvati Copiii 1
Sursa foto: Salvați Copiii România

Este nevoie de rampe de oxigen și de ventilatoare performante, spun reprezentanții Salvați Copiii România într-un comunicat de presă transmis redacției.

Maternitatea Bucur din București, transformată în unitate COVID-19, are nevoie de suplimentarea aparaturii existente în prezent cu șase rampe de oxigen și șase pulsoximetre cu senzori, care măsoară pulsul, saturația de oxigen și frecvența cardiacă, pentru a face față numărului crescut de cazuri de nou-născuți din mame confirmate cu COVID-19. În acest moment, trei saloane au nevoie de rampe, cele existente sunt model vechi și nu se potrivesc noilor tehnologii din aparatura modernă.

De la începutul pandemiei, medicii Maternității Bucur au îngrijit 516 nou-născuți proveniți din mame confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2, arată Salvați Copiii România. Dintre aceștia, 104 au avut complicații medicale din cauza prematurității și au avut nevoie de supraveghere și îngrijire medicală adecvată.

Maternitatea Bucur a preluat, pe parcursul anului trecut, inclusiv copii născuți în alte maternități din București și din alte județe, atât din sistemul public, cât și din cel privat. Spitalul de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria” din Iași e într-o situație de urgență: aici sunt internați 34 de copii cu Covid 19, iar alți șapte sunt internați în Secția de Terapie Intensivă, potrivit sursei menționate.

Medicii au nevoie de două ventilatoare cu HFO (unul pentru neonatologie și unul pentru pediatrie). Este singura unitate care asigură patologia gravă și foarte gravă din neonatologie și pediatrie din regiunea Moldovei. Pacienții internați au nevoie de tehnologie de ultimă generație pentru tratament și monitorizare.

„Timpul nu stă în loc pentru medici, gravide, nou-născuți și copiii bolnavi de această boală atât de complexă, despre care încă nu avem toate datele. Cazul acestor două unități medicale este unul cu atât mai special cu cât deja numărul cazurilor complicate crește. Încercăm să suplinim aceste carențe, pentru ca medicii să își poată face meseria”, a explicat Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al Salvați Copiii România.

Organizația Salvați Copiii România a mobilizat toate resursele pentru a identifica de urgență atât fondurile necesare, cât și furnizorii de aparatură și echipamente medicale.

Companiile care doresc să  sprijine în mod direct cele două unități medicale pot dona în contul RO15 RNCB 0071 0114 3479 0005 (lei) în baza unui contract de sponsorizare. 

Persoanele fizice pot dona și prin SMS la 8844, cu textul „SALVEZ”, 2 euro/lună.

Oxigen pentru spitale cu 20% din impozitul pe profit

Companiile pot investi în viața nou-născuților care au nevoie de îngrijire medicală urgentă și performantă, prin încheierea unui contract de sponsorizare pe care îl pot trimite către sustinator@salvaticopiii.ro.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe