Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Știri

Aproape 60.000 de persoane de peste 55 de ani, programate la vaccinare cu AstraZeneca

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 9 martie 2021, ora 11:37

Din momentul ridicării restricției de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au înscris la imunizare cu acest vaccin.

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 ( CNCAV) a precizat că 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani au fost deja programate la vaccinare cu serul produs de  AstraZeneca.

vaccin AstraZeneca
Sursă imagine: Pixabay

„Din momentul ridicării restricției de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale”, transmite pe Facebook platforma Ro Vaccinare.

Dintre acestea, 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

CNCAV a anunţat luni că s-a decis renunţarea la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.

Etichete: astrazeneca vaccin impotriva COVID-19 CNCAV

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC