Newsflash
Știri

Aproape 60.000 de persoane de peste 55 de ani, programate la vaccinare cu AstraZeneca

de Dorina Novac - mar. 9 2021
Aproape 60.000 de persoane de peste 55 de ani, programate la vaccinare cu AstraZeneca

Din momentul ridicării restricției de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au înscris la imunizare cu acest vaccin.

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat că 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani au fost deja programate la vaccinare cu serul produs de AstraZeneca.

vaccin AstraZeneca
Sursă imagine: Pixabay

„Din momentul ridicării restricției de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de STS - Serviciul de Telecomunicaţii Speciale”, transmite pe Facebook platforma Ro Vaccinare.

Dintre acestea, 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani.

CNCAV a anunţat luni că s-a decis renunţarea la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Vaccinul AstraZeneca este al treilea vaccin împotriva COVID-19 disponibil pentru derularea campaniilor de vaccinare în statele membre ale Uniunii Europene şi, implicit, în România.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe